تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 17 مايو، 2013

ساليزون & مينى بيتزا بالخطوات المصوره


المعتاد دايما لعمل الساليزون بيكون بعجينة الباف باسترى او بالتوست انا هقولكم على طريقتى و هى سهلة جدا و مش مكلفة و هنعملها بعجينة سهلة اووى

مكونات العجينة
2 كوب دقيق (استخدم الماج الموجود بالصورة)
حليب دافىء للعجن الحليب لا يقل عن نصف كوب تقريبا
1/2كوب زبدة
بيضة
ملعقة كبيرة خميرة فورية
2ملعقة كبيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح

نضع كل المكونات



و نعجن جيداااا حتى نحصل على عجينة متماسكة و ملساء




نغطيها ببلاستك كلينج و نتركها تخمر فى مكان دافىء





نجهز مكونات الحشو او التوبينج

ليكى حرية الاختيار فى المكونات دى زى ما تحبى

و انا استخدم الحشوات اللى بالصورة





هنا العجينة خمرت ما شاء الله




نقسم العجينة بالشكل دا
و نشتغل فى جزء جزء لان العجينة بتنشف بسرعة لان فيها زبدة


 
ناخد جزء و نفرده و نقطعة على شكل مربعات صغيرة و نبدأ نحط الحشو هنا الحشو لانشون و جبن شيدر







نقفلها جيدااا بالشكل دا

نحاول على قد ما نقدر يكون شكلها صغير






هنا شكل اخر بالزعتر

و عملت شكل كمان بالجبنة البيضا مع البقدونس بس نسيت اصورة هتشوفه فى الاخر على شكل كور










و هنا المينى بيتزا استخدم باربيكو صوص بدل الصلصة و النتيجة كان روعة لان الباربيكو صوص طعمة ماشى جداا مع السوسيس




 
نرصهم فى صينية مدهون زيت بسيييييط و تخبز فى فرن ساخن على حرارة اعلى من المتوسطة على الرف الثانى









هنا استوت و بقى لونها دهبى جميل مش بتأخد وقت خالص على فكرة يعنى عينك عليها و كل فرن غير التانى فى الوقت








 
و هنا المينى بيتزا













و تقدم بالهنا والشفاااا

جربوها بجد سهلة زى ما انتم شايفين و مكونتها متوفرة و بسيطة و مش مكلفة خالص





 الوصفه من