تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 19 مايو 2013

كبسة سعودى بطريقة سهلة جدا


نصف كيلو للحمة مكعبات (بقرى او ضانى )
بصلة كبيرة مقطعة صغير
كوب طماطم مبشورة
ملعقة صغيرة صلصة
فص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة بهارات كبسة
رشة كزبرة ناشفة و كمون
عود قرفة
ورقة لورى
ملعقة صغيرة ملح او حسب الذوق
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
مكعب مرقة
كوب ارز بسمتى
 
 
زبيب و صنوبر حمرتهم فى سمنة ممكن للوز كمان لو حابين


 فى حلة على النار نضع ملعقة سمنة و زيت

 
 
ثم نشوح البصل الى ان يدبل



 

ثم نضيف الثوم و البهارات و القرفة و الورى و نقلب على نار عاليا
محدش يضيف الملح فى الخطوة دى لسة شوية عشان اضافة الملح من الاول بيخلى اللحمة تشد و تطول فى النضج



 
و اول ما تطلع ريحة البهارات نضيف اللحمة


 
و نقلب على نار عاليا حتى تكتسب اللحمة اللون البنى


 
ثم نضيف الطماطم المبشورة و الصلصة و نقلب


 
ثم نضيف 2 كوب ماء مغلى و مكعب المرقة و نغطى الحلة و نهدى النار


لما تكون اللحمة خلاص قرب النضج بنضيف الملح


 
هنا اللحمة استوت تمام

طبعا مش هنقدم اللحمة كدا مع الارز لازم تاخد لون شوية نرصها فى صينية و ندخلها الفرن تحت الشواية تتحمر بسيط عشان متنشفش و الخطوة دى هنعملها لما الارز يستوى


 
هنضيف الارز على الماء الموجود فى الحلة و نشوف اذا كان محتاج ماء تانى لتسوية الارز


 
كنت عاملة كوب ارز بسمتى و طبعا كان محتاج ماء كمان و لكل كوب ارز بسمتى 2 كوب ماء
و نذوق الماء و نشوف اذا كانت محتاجة ملح تانى

لو مش عارفة تظبطى مقدار الماء بالنظر يبقى هتعملى الخطوة دى و هى انك هتاخد الماء الزايد فى الحلة بعد ما اللحمة تستوى و تعايرى بكوب و تشوفى هو كام كوب و تظبطى على الاساس دا


 
هنا الارز استوى بس الصورة مش واضحة من البخار


 
ثم تقدم و بالهنا والشفا



 الوصفه من