تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 17 مايو 2013

سينابون رولز بالصور و الخطوات

2و 1/2 كوب دقيق
نصف كوب سكر
ربع كوب زيت
بيضة
ملعقة كبيرة خميرة فورية
كوب حليب دافىء للعجن



 نضع كل المكونات مع بعض باضافة الحليب بالتدريج

 
و نعجن جيدااااا و نترك العجين ترتاح و تخمر فى مكان دافىء لمدة ساعة


 
فى هذا الوقت نجهو مكونات الحشو

2 ملعقة كبيرة قرفة
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة كاكاو
4 ملاعق كبيرة زبدة سايحة


 
هنا العجينة خمرت تمام


 
نضعها على سطح مرشوش دقيق


 
نفردها على شكل مستطيل نوعا ما


 
ندهن العجينة بالزبدة جيداا و بالتساوى باستخدام فرشة ثم نضع القرفة و السكر و الكاكاو


 
و ثم نلفها روول


 
و نقطعها


 
و هنا انا حبيت اخبزها فى قالب الكب كيك بتطلع احلى و شكلها بيكون متساوى اكتر و نتركها نصف ساعة اخرى ترتاح


 
هنا تضاعف حجمها

نسخن الفرن جيداااااااااااا ثم نخبز السينابون على حرارة اعلى من المتوسط


 
هنا استوى و اخد لون دهبى


 
نترك يبرد على شبك


 
نجهز مكونات الصوص
نصف كوب سكر بودر
5 قطع جبن كيرى
ربع كوب ح ليب
نضربهم فى الخلاط جيدااااا


 
ثم نضعهم على السينابون


 
جربوه بطريقتى و على ضمانتى ونفس طعم الجاهز و اوفر كتيررررر


 المصدر