تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 21 مايو، 2013

مقرمشات من مطبخ شطرة و لهلوبة


 2 كوب دقيق
ربع كوب زيت
نص كوب ماء
رشة ملح
رشة كمون
رشة كركم
م صلصة
ربع م ص بيكنج صودا (ممكن تستبدليها ب بيكنج بودر)

الطريقة ...هتخلطى كل المقادير الجافة


 
و بعد كدة تززودى الزيت و الماية و تعجنى كتيييير ( ممكن العجانة طبعا هتنجز)
هتسيبى العجبنة ترتااح



 
و تقسميها اربع ل خمس كور و تفردي العجينة رفييع جدا على قد و تقطعيها بالقطاعات ( لو معندكيش قطاعات قطعيها على شكل مستطيلات و مثلثات بالسكينة )




 
 

 
رصيها فى صانية مدهونة زيت و رشى الوجه بشوية ماء بملح و رشى عليها يا اما سمسم او حبة البركة او جبنة تركى مبشورة و رشى فوقيها شوية كمون

دخليها الفرن شغال من اول ما بدأتى فرد العجينة و مش هتاخد اكتر من هشر دقايق هتلاقيها اتحمصت و بقت مقرمشة
و بالف هنا






 الوصفه من
شطرة و لهلوبة