تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 27 مايو، 2013

طريقة عمل الفسيخ فى البيت من مطبخ رشا موسى

طريقة عمل الفسيخ فى البيت من مطبخ رشا موسى
اولا عشان نعمل فسيخ صح لازم السمك يكون طاااااااااااااازة جدا جدا زى ما احنا شيفين كده الخياشيم لونها ايه والسمكة مسكة نفسها كويس


 لازم نغسل السمك كويس جدا جدا من الخياشيم 

 
وده شكل السمك بعد الغسل الجيد
 

 .

 
نترك السمك فى مصفة لمدة 8 ساعات على الاقل وتكون الراس تحت والديل فوق عشان يصفى اى ماء او دم
 


 
وهنا شكل السمك بعد 8 ساعات نشف ازى نحطه على ورق ابيض عشان يشرب منه اى سوائل لسة موجودة لمدة 8 ساعات تانى



 تحشى بقى الخياشيم بالمنديل الورق عشان تشرب اى دم او سوائل



 شكل السمك بعد 24 ساعة بظبط ومتخفيش خالص انه يبظ منك ابدا ابدا هو بيتعمل كده


\ كل سمكة هتاخد منك 3 معالق كبيرة ملح + ربع معلقة شطة


 3/4 كوب زيت درة\

 
هنا بقى السمك والزيت واكياس بلاستك نظيفة
 



 نحشى الخياشيم بالملح كويس جدا جدا 



 وندخل السمكة فى الكيس
ملحوظة كل سمكة فى كيسة لوحدها



 ثم نضيف على جسم كل سمكة ربع كوب زيت ونقفل الكيس كويس جدا مع تخريج اى هواء فى الكيس 


هنا خالص كل السمك كل سمكة فى كيس وندخل كل كيس فى كيس تانى بس بالعكس يعنى من نحيات الديل

 
ونلف ال3 اكياس فى اكتر من كيس تانى حوالى 5 اكياس
 



 لازم يكون عندك علبة ليها غط محكم نلبسها كيس جوه كيس


 وندخل السمك ونقفل الاكيس كويس مع تخريج الهواء
بشكل ده
 .



 ونقفل العلبة كويس




ونحط العلبة فى كيس عشان مايكونش فى اى ريحة خالص ونحتفظ بيها فى دولب المطبخ وبعد 3 ايام نقلب العلبة على جنب تانى وكل يوم نقلبها مرة على جنب اخر يستوى بعد 8 الى 15 يوم



 شكل السمك والله بعد 8 ايام بظبط 




انا بحب اغسل السمك بعد ما ازيل القشر من عليه وامسح السمكة كويس من الماء بالمنديل بشكل ده ونفتحها ونضف البطن والدماغة ونضيف ليها عصير ليمون وزيت وتقدم مع البصل واليمون



 بعد ما فتحتها هاااااااااااااااااااااا ايه رايكم في شكل اللحم بتعها




 الوصفه من
رشا موسى