تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 23 مايو، 2013

ارز باللبن (الحليب ) و الكريمة بالصور و الخطوات


3كوب حليب

كوب كريمة خفق

ربع كوب ارز

ربع الى نصف كوب سكر حسب الذوق

ملعقة كبيرة نشا

رشة بسيطة جداا مستكة مطحونة

 فى حلة على نار متوسطة نضع الارز و السكر + 2 كوب حليب

 
و نضيف الكريمة


 
و نقلب لحد ما يغلى الحليب و اول ما يغلى نطفى النار و نتركة ساعة و نص
الخطوة دى اساسية عشان الرز يطرى و يتشرب من طعم الحليب و الكريمة


 
هنا شكل الارز بعد مرور ساعة و نصف هنولع علية النار تانى و تكون هادئة


 
نذوب ملعقة النشا فى كوب الحليب المتبقى


 
و نضيفة و و نضيف المستكة ونقلب لحد ما يستوى الرز و نوصل للقوام المطلوب وهو انة يكون خفيف بس متماسك زى البشاميل كدا


 
نضع الارز بحليب فى اطباق التقديم

فى الخطوة دى اللى حابب يضيف ايس كريم فانيلا بس لما يبرد الارز بحليب الاول


 
نزينة بالزبيب و جوز الهند و ممكن كمان مكسرات


 الوصفه من