تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 21 مايو 2013

سترومبولى بالجبنة الشيدر و الانشون


كوب دقيق (ممكن نحتاج ربع كوب كمان حسب ما تمسك العجينة معانا لان كل نوع دقيق بيختلف عن الاخر)

ثلاث ملاعقة كبيرة زيت زيتون

بيضة

ملعقة كبيرة خميرة فورية

ملعقتين كبار سكر

معلقة صغيرة بيكنج بودر

نصف ملعقة صغيرة ملح

حليب دافىء للعجن
 
 
نضع كل المكونات مع بعض و نعجن باضافة الحليب بالتدريج




 

هنا بعد ما عجنت العجينة نقلتها لبولة تانية اصغر شوية و مدهون زيت بسيط نتركها تخمر فى مكان دافىء فى الجو التلج دا احسن حاجة عشان العجينة تخمر بسرعة نعمل الاتى نسخن الفرن و بعدين نطفية و نضع العجينة فية و طبعا نكون مغطينها بفوطة مطبخ و نتركها فى افرن الدافىء و بالظبط نصف ساعة و هتكون خمرت





 هنا شكلها بعد ما خمرت

 
نفردها على سطح مرشوش دقيق


 
نقسمها نصفين و نأخد جزء و نضع اول شىء الانشون\


 
ثم الشيدر


 
ونبدأ نفلها بالشكل دا


 
و نقفل الجواااانب جيداااااا


 
و نعمل خطوط بالسكينة بالشكل دا


 
نخفق بيضة مع شوية حليب و رشة نسكافية


 
و ندهن الرول


 
ممكن نضيف حبة البركة

تخبز فى فرن سااااااااااااخن على درجة حرارة متوسطة


 
هنا بعد ما استوت شايفيين من كتر ما العجينة هشة ما شاء الله اتقطع لوحدها بس اتحمرت شوية زيادة


 
نتركها تبرد قليلا ثم تقطع و تقدم



 الوصفه من