تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 15 مايو 2013

ارز بسمتى بالخضار مع البهارات بطعم مميز بالخطوات المصوره


كوب ارز بسمتى ابيض
كوب و نصف ماء لو الارز بسمتى دهبى بنضيف 2 كوب ماء
بسلة و جزر حوالى نصف كوب
بصلة متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة
مرقة فورية
ربع ملعقة صغيرة بهارات ارز (موجودة بالسوبر ماركت بتعطى نكهة و طعم حلو جداا )
ربع ملعقة صغيرة كارى
رشة قرفة و كركم
ورقة لورى
ملعقة صغيرة ملح مش مليانة ممسوحة
ملعقة كبيرة زبدة و زيت

 نشوح البصل فى الزبدة و الزيت مع البهارات

 
و اول ما تدبل البصل و تطلع ريحة البهارات نضيف البسلة و الجزر و نقلب


 
و بعدين الارز و نقلب جيداا مع الخضار


 
ثم نضيف الماء الساخن مع الملح و المرقة ونقلب جيداا و نتركها تغلى


 
اول ما الارز يبدا يتشرب الماء بالشكل دا بنهدى النار و نتركه حتى تمام النضج


 
ثم يقدم و يزين بالصنوبر او اى نوع مكسرات


 الوصفه من