تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 24 مايو، 2013

عصير الجزر بالبرتقال فريش ولذييذ من مطبخ ايه


هتجهزي اربع برتقالات وتغسليهم وتقطعيهم نصفين بالعرض وتشيلي البذور من جوه بالشكل ده ..ومعلومة علي الماشي العصير يبقي احلي لما نكهة البرتقال تبقي اعلي من الجزر عشان كده مزودية برتقال عن الجزر بوممكن تخليهم 5 او تكتفي باربعه زي بس بيطلع حلووو اوىى بردوا 



 وبعدين تحطيهم في خلاط العصاير مع حوالي 4 ملاعق طعام سكر وشوية ماية بارردة وتضربيهم\

 
وهنا لما ضربتهم خلاص ..تجيبي ددورق العصير وفوقيه مصفأة وتحطي عصير البرتقال فيها وتقلبيه بملعقه الاول لحد ما العصير ينزل وينفصل عن القشر وبعدين بايديكي تبتدي تعضري القشر عشان تنزلي كل العصاارة ولما تخلصي ترمي التفل "قشر البرتقال اللي فصلنناه


 
نيجي للجزر تجيبي 2 او 3 حبة جزر متوسطين وتمشي بالسكينة ع خفيف ع كل واحدة بحيث تشيلي القشرة الخارجية الخفيفة وبعدين تغسليه وتقطعيه حلقات بالشكل ده وتحطيه في قدر ع النار زمعاه مقدار منسب من الماية لحد ما يستوي ...وهتعرفي كده انك تغمسي سكينة او شوكة في اي قطعه جزر لو اتقطعت بسهولة يبقي تمام وتطفي عليه


 
وتسيبي يبرد وبعديها تضربيه ف الخلاط بالشكل ده مع شوية سكر قيمة 4 ملاعق كبار او 3 مليانين


 
وهنا تضيفي عليه عصير البرتقال بعد ما صفناه وتظبطي القوام بالماية الباردة والسكر


 
وتصبيه ف اكواب التقديم وبالف هنا .......وهنا وردات البرتقال عملتها بالقشر الخارجي بتاعه كنت قشرت البرتقاله من الخارج بشكل سليم عشان القشرة تفضل قطعه واحدة وبعدين لفتها للداخل جوة بعضها وبقت بالشكل ده وفي ناس ممكن تحط بداخلها من جوة شمع صغير 


 الوصفه من