تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 21 مايو 2013

صوص الكراميل من مطبخ شاهي

كوب و نصف سكر

ربع كوب زبدة

كوب كريمة سائلة(كريمة خفق)


 
نضع السكر +3 ملاعق كبيرة ماء على نار هادئة

من غير اى تقليب خاااااالص نهائى


 
هنا السكر بدأ يتحول للون كراميل

هنا نبدأ نحرك الكسارولا شوية شمال و يمين

من غير تقليب برضو نهائى


 
هنا وصلنا للون الكراميل المطلوب

بتاخد وقت على فكرة عشان توصل للون دا محدش يستعجل


 
نطفى النار و نضيف الزبدة


 
و نقلب و اول ما نحس ان الفوران بتاع السكر بقى هادى


 
نضيف الكريمة ( اممممممم شايفين المنظر حلو ازاى اول ما نحط الكريمة هنلاقى ريحة البيت كلة بقت كراميل واااااو)


 
نولع النار تانى بس طبعا تكون هادية جداا و نقلب تقريب 5 دقايق


 
اول ما تبدأ تغلى بسيط نطفى النار


 
و نضع الكراميل صوص فى طبق لحد ما يبرد تمام و بعد كدا بنحطة فى علبة محكمة الغلق و على التلاجة و نستخدموا فى تزيين الحلويات


 
هنا شكل الكراميل بعد ما سقع شايفين التفاح اللى هناك دا طعمة تحفة مع الكراميل جربوها


 الوصفه من