تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 15 مايو، 2013

افخاد الدجاج بالزعتر و السمسم من مطبخ شاهي


افخاد دجاج تقريبا نصف كيلو
بصلة كبيرة مبشورة ناعم
2فص ثوم مفرى
ملعقة كبيرة صوص الباربيكو
ملعقة صغيرة صويا صوص
ربع ملعقة صغيرة بابريكا_ريحان_زعتر
رشة قرفة و كبابة صينى (الكبابة الصينى دا نوع من البهارت بيعطى طعم مميز للاكل و هو بيديل لجوزة الطيب)
نصف لليمونة
باكت مرقة فورية
ملح و فلفل اسود
خلطة توابل الدجاج من كنور بالزعتر و السمسم
 
 
دا شكلها و معاها كيس للفرن على نصف كيلو استخدمت نصف كمية التوابل فقط + انى زودت كمية الزعتر




 
ممكن نذود كمان صدور مع الافخاد




 
نضع كل مكونات التتبيلة فى بولة عميقة




 و نخلط جيداااااا

 
ثم نضع الدجاج و نتركها فى التتبيلة طول الليل

تانى يوم نضع الدجاج فى كيس الفرن و مننساش نعمل فتحات صغيرة فى الكيس عشان البخار و هتلاقوا مكتوب التعلميات على الباكت و طبعا بنحط الكيس على صاج او صينية

نسويها ف فرن ساخن على حرارة متوسطة

انا نسيت اصور الخطوة دى معلش


 
هنا وقت التقديم مع خضار مشوى و ثومية


 الوصفه من