تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 21 مايو، 2013

مكرونة بشاميل بطريقت شاهي بكل التكات والتفاصيل المفصلة


هنبدأ اول حاجة بالعصاج

بصلة كبيرة مبشروة خشن

 
نشوح البصل فى ملعقة كبيرة زيت و لما يدبل نضيف فصين ثوم مفرى



 
ثم نضيف اللحمة المفرومة حوالى ربع كيلو


 
لما اللحمة يتغير لونها نضيف معلقة كبيرة صويا صوص باكت مرقة فورية ربع ملعقة صغيرة بهارات و بابريكا و رشة قرفة


 
و نقلب جيداا و نضبط الملح والفلفل الاسود


 
لما العصاج يستوى تماما نضيف ملعقة كبيرة كاتشب و دى بتفرق فى الطعم جداا جداا


 
البشاميل بالخطوات المفصلة

نصف كوب دقيق
3 ملاعق كبيرة زبدة
2 معلقة زيت زيتون

نقلب الدقيق جيداا مع الزبدة و الزيت


 
اول ما يبقى بالشكل دا يبقى جاهز اننا نضيف الحليب


 
نضيف 4 كوب حليب و نقلب جيداااااا


 
و لما يبدأ يتقل نضيف ملح و فلفل اسود و زعتر و ريحان مجفف


 
و دا القوام المناسب للبشاميل


 
نسلق المكرونة نضيف عليها العصاج و نقلب جيداا


 
و نضيف شووية بشاميل و نقلب جيداا


 
نجهز البايركس و نضع طبقة من البشاميل


 
ثم المكرونة و عليها رشة موززارلا


 
و باقى البشاميل و جبنة كمان فوق الوش و رشة زعتر و تدخل فرن ساخن على حرارة متوسطة


 
هنا جاهزة للتقديم


 
نتركها تبرد قليلا ثم تقطع و تقدم


 الوصفه ؟