تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السبت، 25 مايو، 2013

بط بالمراتا وارز بخلطة المراتا ورقاق طري

اولا . عجينة الرقاق

المقادير

2\1 كيلو دقيق
4\1 كوب زيت
ذرة ملح
ماء دافئ للعجن

الطريقة

يعجن كله كويس لمدة 10 دقائق ويقطع قطع صغيرة وترتاح 2\1 ساعة



 تفرد علي رخام مرشوش دقيق او مدهون زيت


 
تضع صينية مقلوبة علي النار وتدهن زيت وتترك تسخن


 
تضع ورقة الرقاق حتي تتماسك لمدة ثواني


 
وهنا شكل الرقاق طري جدا


 
تضع في كيس عشان تبقي طرية


 
تعمل صينية الرقاق
ندهن الصينية زبدة ونضع 3 ورقات رقاق مع دهن كل وزقة بالزبدة


 
نضع اللحم المعصج


 
نضع 3 ورقات تاني مع دهن كل ورقة بالزبدة

\
 
نغطي الصنية وتضع علي نار هادئة


 
وتقلب علي الوش التاني وتغطي حتي يحمر الوش التاني


 
شكل الرقاق بعد السوي


 

ثانيا . خلطة المراتا

المقادير

بصل كتير مقطع قطع كبيرة
ملح + فلفل + 4\1 معلقة صغيرة كمون
زبيب
سمن او زبدة
 

 
نشوح البصل في السمن حتي يصفر ونضع الملح والفلفل والكمون
وبعدين الزبيب



 نجيب البط ونغسلة كويس وممكن فرخة كبيرة ونحشية بالخلطة ونسيب شوية من الخلطة للرز

 
نقفل البط بالخلة


 
نضع الزبدة ومعها فص مستكة وتشوح فيها البط


 
شكل البط بعد التشويح وبعدين نحط المية والفلفل والحبهان واللوري والبصل ونسيبة يستوي مع الكبد والقوانص


 
البط بعد السلق يدهن صلصة ومعلقة خل وصويا صوص ويدخل تحت الشواية


 
كدة البطة تمااااااااااام


 
لعمل الارز

الطريقة

يشوح الرز مع السمن حتي يصفر


 
يضع شوربة البط ويترك يستوي


 
نقطع الكبدة والقونصة قطع صغيرة وتضع مع الخلطة المراتا وانا حطيت شوية لحم مفروم


 
نضع الخلطة في الطبق وعليها الارز ويقلب ويضع علي الوش صنوبر او لوز وبندق محمص


 
الارز بالمراتا طعمة خطييييييييير



 الوصفه من