تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 4 يونيو، 2013

الفول المدمس بطريقه جديده من مطبخ ايه

الطريقة تابعي الصور

المقادير :-
كيلو الا ربع فول بلدي سليم
ربع كيلو بليلة قمح
ماء مغلي
سخان كهربا

ملحوظة لو الفواله بتاعتك مش هتاخد المقدار كله يبقي خليه نصف كيلو مع مقدار بسيط من القمح اقل من ربع كيلو



 وبعد المدة هنصفيه ونحطه في الفواله ونحط عليه مايه من الحنفية تغطيه بمقدار كافىْ ......

وبعدين تغطيها وتحطيها علي البوتاجاز وتكوني واقفة جنبها لحد ما تغلي واول ما تغلي كويس ترفعيها ع طول ع السخان الكهربي اللي بنكون شغال من قبلها بفترة عشان يسخن


 
وبعد ما يمر حوالي 4 ساعات من وقت ما حطناه ع السخان ننزل بالقمح اللي سبقنا نقعناه في الماية بس نصفيه الاول



 ودي صورة مقربة

 
وبعد ما يمر حوالي 4 ساعات من وقت ما حطناه ع السخان ننزل بالقمح اللي سبقنا نقعناه في الماية بس نصفيه الاول



وهنا نزلت الفواله وحطيت القمح بالشكل ده ..لو قيت الماية قلت بكون مجهزة ماية مغليه وازودة بيها وارجعه ع البوتاجاز تاني لحد ما يغلي وبعدين ارجعه ع السخان واسيبه مش اقل من ساعتين ممكن اكتر تلاتة او اربعه مع مراقبته من وقت لو احتاج ضافة ماية مغليه


 
وهنا لما استوي سيبته يهدي من السخونية وبعدين فضيته بالشكل ده ماشاء الله مستوي وجميل


 
وعبيته في اكياس ...المقدار اللي عملته هنا عمل حوالي 14 كيس


 
ولما نطلعه نسيبه يفك ونجهز معلقتين زيت في طاجن صغير او طبق ولما يسخنزاكويس انزل بمعلقتين من الفول واقلبهم وبعدين بقية الفول وازود القليل من الماية واظبط الملح واسيبه يغلي كويس وبالهنا والشفا 


الوصفه من
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق