تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 18 يونيو، 2013

المفلوبة الاردنيه بالخطوات المصورة من مطبخ زينب زياد


المقلوبه الأردنيه من مطبخ زينب زياد بالصور



أول خطوة بسلق الفرخه سلق كامل وبجهز الشوربة بتاعتى علشان هشتغل بيها


 
وهنا سلقت القرنبيط


 
هنا نقعت الارز البسمتى لمده نصف ساعه فى ماء دافىء


 

هنا مكوناتى كلها :-

الارز انا عملت 2 مج أرز تقريبا نصف كيلو
الفرخه المسلوقة
والقرنبيط
وبيض علشان اقلى القرنبيط
شوية شعريه المفروض هحمرها الاول
بهارات قرفه خشب او حتى قرفه مطحونه بس بسيط
وفلفل - كمون - بهارات كبسه - حبهان
 


 هعمل القرنبيط بالبيض علشان اقليه

 
القرنبيط بعد القلى


 
كل حاجه جاهزة بالشكل ده


 
برش شوية رز تحت فى قاع الحله و بببيدأ أرص فيها الفراخ والقرنبيط


 
وهنا خلصت رص الفراخ والقرنبيط وبحط معاهم البهارات كلها القرفه الكمون الفلفل وبهارات الكبسه والحبهان واى بهارات تفضليها


 
وبعدين جهزت الرز من فوق وخلطت معاه الشعريه طبعا


 
بظبط ملحى وخلى بالك الشوربة بيكون فيها ملح - وبحط الزيت وبسقى بالشوربة مبحطش مايه خالص شوربة بس علشان تدى طعم حلو ومبحطش مايه كتير علشان يفلفل


 
هنا بعد ما استوت على نار هاديه خالص


 
وهنا هقلبها على الطبق


 
دى بعد ما قلبتها



 
وهنا عرفتها على صنيه علشان يسهل أكلها بالهنا والشفا


الوصفه من
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق