تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 4 يونيو، 2013

الفايش بالتفصيل من مطبخ ايه

يمىىى تابعوا المقادير والطريقة مع الصور


الفايش :-

المقادير
2 كيلو دقيق ابيض منخول
1 كوب زيت
نصف كوب سمن\زبدة بلددىى ساايحة
كيلو لبن "من 3 الي 4 اكواب حليب دافي " ويمكن الاستعانة بالماء
من كوب الا ربع الي كوب سكر
4 م ك سمسم محمص
3 م ك حمص مطحون
باكو بيكنج بودر
" مكونات مطحونة"
2 او 3 م ص حمص مطحون
15 فص حبهان مطحون
2 م ص محلب مطحون
3 م ص مليانة كركم مطحووون

بنطجن كل المكونات الاخيرة السابقة مع بعض "حمص ومحلب وكركم وحبهان "وننخليها في مصفاة صغيرة للتخلص من اي زوائد متحطنتش كويس

اول خطوة هنا بجيب برطمان واحط فيه حوالي 3 ملاعق حمص مطحون نااعم وعليه شوية لبن مغلي "اللبن يكون مغلي وتسيبيه دقيقتين كده وتحطيه ع الحمص وتقليبه وتقفليه كويس اوى وتلفيه بقماشة كويس تمنع الهوا عنه وتسيبيه يخمر لمدة 24 ساعه او من 18 الي 24 ساعة ويوضع في مكان مغبق دافي بعيد عن الهوا زي درفة مطبخ مثلا


بعد ال 24 ساعه تفتحيه هتلاقيه باذن الله خمرت معاكي تحطي عليها حوالي 4 ملاعق دقيق كبار ا شوية بالنظر كده وتقلبيها ع الخميرة السابقة وتقفلي البرطمان كويس وتسيبه يخمر عادي ومش لازم تلفيه المرة دي بقماشة وسيبيه ف المطبخ عادي وفي الوقت ده بتجهزي العجينة

ملحوظة صغيرة : ريحة الخميرة اللي عملناها دي مش مستحبة بس بتدي طعم حلو اوىى وهي اساس خميرة الفايش


\
بعد ال 24 ساعه تفتحيه هتلاقيه باذن الله خمرت معاكي تحطي عليها حوالي 4 ملاعق دقيق كبار ا شوية بالنظر كده وتقلبيها ع الخميرة السابقة وتقفلي البرطمان كويس وتسيبه يخمر عادي ومش لازم تلفيه المرة دي بقماشة وسيبيه ف المطبخ عادي وفي الوقت ده بتجهزي العجينة

ملحوظة صغيرة : ريحة الخميرة اللي عملناها دي مش مستحبة بس بتدي طعم حلو اوىى وهي اساس خميرة الفايش



 \\
هنا قلبت الدقيق علي الخميرة وهاسيبها تخمر

 
وده ماشاء الله شكلها لما خمرت



 
2 او 3 م ص حمص
15 فص حبهان
2 م ص محلب
3 م ص مليانة كركم

بحطن مل المكونات دي علي بعضها في مطحنة التوابل وانخلها بمصفاة صغيرة


 
بالشكل ده



 
وده شكلهم بعد ما صفتيهم عشان نتخلص من قشر الحبهان اللي مطحنش ويبقي بودر ناااعم


 
دا شكل الكوباية اللي بعاير بيها ....كوب زيت


 
هجيب طبق واحط فيه كوب ماية دافية وعليها الزيت وادوب فيهم السكر


 
وبعدين احط اللبن "حليب"

 
وعليه المكونات اللي طحناها


 
والسمسم المحمص


 
واقلب كويس

 
وهنا الدقيق النخول وعليه كيس البيكنج بودر احطه علي السوايل اللي جهزناها ونعجن


 
بالشكل ده ول حسيتي ان العجينة محتاجة ليونة اكتر بتزودي شوية لبن ومتقلقيش اول ما هتزودي هتلاقي العجينة طريت منك افضلي اعجنيها كويس في بعضها وهتلاقيها اتظبطت ان شاء الله


 
بعد ما عجنتها بقت لينة وطرية اعمل حفرة وانزل بالخميرة اللي كنا مجهزينها


 
بالشكل ده واعجنها


 
وفي الاخر خالص ..بتلمي العجينة بحتة السمن او الزبدة البلدي السايحة بجد بتدي رييحة وطعم تحففففففة وكمان ليونة جميلة جدا


 
هنا بعد ما عجنتها وبقت تمام وجاهزة علي انها تخمر اغطيها



 وبعد حوالي ساعةة ونص او ساعتين لحد ما يتضاعف حجمها بالشكل ده ابتدي اشكلها

 
بتاخدي قطعه حجم الليمونة الصغيرة او اقل وتعمليها بالشكل ده وهكذاجنب بعضها لحد ما تخلصي الصاج وتضغطي من الجنب لما تيجي تحطي واحدة جديدة بحيث يتظبط في شكله


 
وده شكله...بسيبه يخمر وهنا كان ماشاء الله اتخمر

 
بادخله الفرن علي درجة حرارة متوسطة او اقل بسيط


 
وهنا لما طلع من الفرن


 
بقلب الصاج ع قماشة


 
وبعدين بعدله بالشكل ده وابتدي افصل بالسكينة كل واحدة بالشكل ده


 
وبعدين اللي تفصليه تسبيه يهدي من الحرارة وترصيه في صاج وتغطيه عشان يهدي وشوية تدخليه الفرن يتحمص علي نفس درجة الحرارة تقريبا


 
وده شكله لما اتحمص وبالهنا والشفا



الوصفه من
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق