تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 4 يونيو 2013

الكيكة الاسفنجية بالتفاصيل مع صوص الجناش للحشو والتزيين

هنحتاج 8 حبات بيض بدرجة حرارة الغرفة ونفصل الصفار عن البياض

2 كوب دقيق منخول هننقص منه معقتين ونبدلهم بالنشا
2 كوب سكر بودرة منخول
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
نصف ملعقة كبيرة كريم اوف تارتار
ظرف فانيليا و1\3 كوب مياه

الطريقة دى بتاعة شيف لطيفة ودى افضل طريقة للكيك الاسفنجى عن تجربة


 
هنضرب بياض البيض بعد ما نضيفله الكريم او تارتار وممكن نستبدله بقطرات من الخل ورشة ملح نضرب لحد ما يوصل للمرحله دى



نضيف كوب سكر بودرة ونخفق واول ما يوصل لمرحله المنقار ده وقفى الضرب عشان ميفصلش منك


 
فى طبق تانى هنضيف الكوب التانى من السكر البودرة مع الصفار ونخفق

 
ونضيف الفانيلا ونخفق

 
نضيف الدقيق والمياه على دفعات ونخفق ومش مهم السباتيولا مهم انهم يتخفقو كويس وبسرعة

 
لحد ما نوصل للقوام ده هنضيف بياض البيض حبه بحبه ومن تحت لفوق براحة بالسباتيولا او ملعقة مسطحة وبراحة عشان البيض يحتفظ بقوامه ووكمان يختلطو كويس

 
بنجهز الصينيه بالزيت والدقيق وممكن نفرد ورقة زبدة تحت

 
طريقة الخبز الفرن يكون سخن على 200 وندخل الكيك براحة ونسيبه 15 دقيقة ونوطى لحد 150 ونسيبه 20 دقيقة وندخل خله فى النص لو لسه مستوتش سيبيها كمان 10 او 15 دقيقة

 
وهنا خرجت من الصينيه

 
احسن طريقة لو هتزينيها انك تغلفيها وتسيبيها فى الثلاجة لتانى يوم عشان متفرولش

 
لعمل الجناش لكل كوب شوكولا هنحتاج نصف كوب كريمة بنقطع الشوكولا قطع صغيره

 
الكريمة توضع عالنار واول ما تبتدى تغلى ننزلها عالشوكولا ونقلب


هنوصل للصوص الجميل ده
 
هنحتفظ بيه فى درجة حرارة الغرفة لتغطية الكيك وجزء فى الثلاجة للحشو

 
قسمت الكيك ثلاثة

 
ده الخاص بالحشو


نسقى الكيك بالفرشاة سيرب بسيط خالص
 
ونفرد الحشو


 
نغطى بالكيك بالكريمة وتدخل الثلاجة نصف ساعة ونغطيها بطبقى ثانيه من الكريمة وتدخل الثلاجة نصف ساعة

 
بعدين نغطيها بالصوص ونزينها

 
ممكن نحط فى الحشو حبات مالتيزرز برده


الوصفه من
 


 

1 التعليقات :

السلام عليككم
طريقة حلوة
طيب لوبدي اضاعف الكمية
كيف عشان لصينية كبيرة

إرسال تعليق