تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 7 يوليو، 2013

طريقه عمل برياني الخضار بالصور و الخطوات


المقادير
كوب ونص رز بسمتي
والخضار عبارة عن 2 بطاطس مكعبات
2 كوسا مكعبات
2 بصلة صغيرة مقطعة مكعبات صغيرة
وبسلة وفاصوليا وجزر المتوفر عندك
كوب زبادي
وبهارات الكبسة ولومي مجفف
 
 
بحط زيت في الحلة الي هعمل فيها البرياني وانزل بكل الخضار واحط عود قرفه وعودين قرنفل والتوابل بتاعتي الكركم والكاري وملح وبهارات الكبسة وافضل اشوح فيهم لحد ما يدبلو خالص



 ازود كوب ماء عشان الخضار يستوي واسيبه لحد ما يستوي ولا زم يكون الخضار سايل شوية يعني قوامه زي المتسبك عشان لسة هيكمل سوا الرز
اول ما احس انه بدأ يتسبك انزل بعلبه الزبادي واقلبها كويس وبعد خمس دقايق احط الرز فوقيه







بغسل الرز البسمتي وانقعه ساعة
 




بغلي مية واسلق فيها الرز ..بعمله مسلوق واصفيه في مصفة زي المكرونة وبخليه تلات اربع سوا يكون لسة بيقرش
 




بملح الرز وهو في المصفى واحطه فوق خليط الخضار الي استوى عندي وبيكون فيه لسة سائل عشان يكمل سوا الرز واقفل عليه الغطا واسيبه نص ساعة على نار هادية جدااااااااااا
 




لما بغرفة بقلب الحلة وبيبان عندي الرز لونين الي قريب من الخضار اصفر والي فوق ابيض
انا هنا غرفته بطريقة تانية بالمعلقة اخدت الرز الابيض حطيته في الطبق الغويط دة وبعدين الاصفر فوقيه وبعدين الخضار فوق الوش..وبالهنا والشفا
 

 الوصفه من
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق