تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 17 سبتمبر، 2013

مينى اصابع الجولاش من مطبخ ايه بالصور و الخطوات


كل اللي هنحتاجة
باكيت جولاش
مكسرات حسب المتوفر عندك "ممكن جوز هند وفول سوداني وممكن تضيفي رشة قرفة "
سمنة بلددددي سايحة
شيرة
هاخد ورقين جولاش فوق بعض وادهنهم بالسمن البلدى بالفرشاة ممكن تدهني كل ورقة ع حدة او تحطيهم فوق بعض وتدهني الوقة اللي فوق بس وتحطي ع الطرف المكسرات بالشكل ده


وتلفيها رووول


  وتحطيها في الصينية بالشكل ده ياما تلفي كل روول لوحدة حوالين نفسة ع شكل حلزون وتلفي الرول اللي بعده وراه وهكذامينى اصابع الجولاش من مطبخ ايه

  وتدهني الوجة بالسمن بالشكل ده ..ملحوظة الورقة الغامقة شوية كانت ورقة لوحدها اخر واحدة فضلت من الباكيت


 وهنا قطعتها قطع صغيرة بشكل رقيق وصغير ...بتبقي حلوة اوى بحيث منكترش حلويات ويبقي شكلها ظريف


ودي صورة مقربة للتقطيع
 

بدخلها الفرن بكون مسخناها قبلها بفترة كويس وبدخله لحد ما يحمر ويبقي دهبي جميل ...
انا بدخله الفرن ع الصاج اللي فوق الفرن ع طول ع نار متوسطة او اقل بسيط عشان اتاكد من احمرار القعر وبعرف كدا لما اقي الحروف ابتدت تاخد لون اشقر شوية
بعديها برفعها علي الشبكة في الرف الاعلي عشان الوش يحمر



 باطلعه لما يوصل للون المطلوب واسقيه بالشربات الباردمقدار الشيرة
2 كوب ماء
2 كوب سكر
نصف ليمونة

بحط السكر مع الماية ع النار واول ما الاقيها هتغلي اضيف الليمونة ع طولواسيبها تغلي علي النار لمدة ربع ساعة غليان وبعدين اطفي واحفظه في التلاجة لوقت الاستخدام عشان عايزينة بارد وممكن سخن عادي بس يفضل بارد
ملحوظة :- مش هستخدم كل مقدار الشربات هستخدم جزء منه بالنظر والباقي هنحفظه لاستخدام تاني


وهنا فصلتها و قدمتها بالشكل ده ..بالف هنا
 
 الوصفه من Aya’s Kitchen "مــطـــبخ آيـــــــة "

0 التعليقات :

إرسال تعليق