تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 27 نوفمبر، 2013

البيتيفور بالصور و الخطوات من مطبخ شيماء رضوان

البتيفور
المقادير
1 كوب زبدة
2 كوب دقيق
نصف كوب سكر بودرة
بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر

الطريقة
ننخل الدقيق مع البيكنج بودر ونتركهم جانبا



  نخفق السكر مع الزبد جيدا الى ان يصبح كريمى




  ثم نضيف البيضة والفانيليا مع استمرار الخفق



 بعد ان تتجانس البيضة جيدا مع الخليط نصيف الدقيق المنخول مع البيكنج بودر تدريجيا الى نصل عجين لا تلتصق باليد




 
اول ما نوصل للمطلوب نوقف اضافة الدقبق وممكن نحتاج اكثر على حسب نوع الدقيق ( انا مرة استخدمت كوب دقيق ومرة استخدمت كوب ونصف تقريبا , لان نوع الدقيق كان مختلف ) النقطة دى مهمة جدا هقولها تانى لو العجينة لسة بتلتصق فى اليد نزود دقيق او ما تسيب من ايدك وقفى الدقبق لان لما الدقيق بيكون زيادة البتيفور بيطلع ناشف مش ناعم لو الدقيق اقل من المطلوب البتيفور هيكون ناعم زيادة عن اللزوم ويتفتت منك بعد الخبز
بعد ما ننتهى من العجين نشكلها بالشكل اللى نحبه ونخبزهم فى فرن متوسط الحرارة اقرب الى الهادى من 15 الى 20 دقيقة اقصى تقدير



وبعد ان يبرد تماما زبنبه بالشيكولاتة او الفستق او اللى تحبيه
وبالهنا والشفا



 الوصفه من yamy's kitchen

0 التعليقات :

إرسال تعليق