تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 18 ديسمبر، 2013

الدجاج المتبل في الكيس الحراري مع الأرز بالتوابل والخضراوات

الدجاج المتبل في الكيس الحراري مع الأرز بالتوابل والخضراوات

المكونات


1 بصلة كبيرة مقطعه شرائح رفيعه
1 طماطم كبيرة شرائح رفيعه
2 بطاطس متوسطة شرائح
1 ليمونة
1 كيس مرقة فورية
1 بصلة مفرومة ناعم لتتبيل الدجاج
روزمارى فريش (طازج




 دجاجة كاملة حوالى 2 كيلو جرام
مقطعه حسب الرغبة ومغسولة جيدا جيدااااا
وننخلى الصدر من العظم او ممكن نتركة حسب الرغبة انا هنا خليتة عشان النكهات تتغلغل داخل الفراخ




بهارات مشكلة :
سماق
جنزبيل بودرة
بصل وثوم بودرة
كركم
بابريكا
بهار فراخ
روزمارى بودر
حبهان بودر
جوزة الطيب
 
 1 م ك صويا صوص حلوة
1 م ك صوص باربيكيو



 دى خلطة كنور لتوابل الدجاج بطعم المشويات رهيبة رهيبة
مقسمة جزئين فوق الكيس الحرارى
وتحت الخلطة



دة غلاف الكيس
 

دة شكل الكيس من داخل العبوة
 
  
دة الكيس الحرارى كبير ياخد فرخة كاملة وممكن اكتر ودة الرباط بتاعه


  نفرغ كيس الخلطة فى وعاء كبير


 نضع التوابل المزكورة فوق الخلطة
والبصلة المفرومة ناعم والمرقة الفورية والروزمارى الفريش



ونضع اخيرا وليس اخرا الصويا صوص والباربكيو صوص
 

ونضع اخيرا وليس اخرا الصويا صوص والباربكيو صوص
 
 
 
نخلط الدجاج جيدا عشان تتجانس النكهات وتتشبع كل جزء فى الفراخ بيها وعمل فتحات فى الدجاج وندخل التوابل فيها كويس
 

نضع البطاطس والبصل والطماطم
 

  نخلط الخضراوات مع الفراخ جيدا كما موضح


  نضع الخلطة بعد مزجها فالتتبيلة فى اسفل الكيس


ثم نضع طبقة الدجاج فوق الخلطة ونفردها بالتساوى مش فوق بعضها عشان تستوى بالتساوى
 

 نعمل فتحة من اخر الكيس للتهوية
عشان البخار المتصاعد ميخلييش الكيس يفرقع ودى خطوة مهمة متنسوهاش



  نغلق الكيس بإحكام كما موضح


 
طريقة عمل الارز بالخضراوات
1:
المكونات:
2 كوب ارز مغسول
2 كوب ماء ساخن
1/2 مكعب مرقة فراخ
ملح
بهارات مشكلة:
سماق
جنزبيل بودرة
بصل وثوم بودرة
كركم
بابريكا
بهار فراخ
روزمارى بودر
حبهان بودر
جوزة الطيب
قرفة
1 لومى (ليمون اسود)
2 جزرة متوسطة مبشورة
1 كوب بازلاء
1 بصلة مفرومة ناعم
2:
نشوح البصل فى زيت ساخن حتى يشقر
3:
نضيف جميع البهارات واللومى والقرفة ونشوح جيدا حتى تتحمص التوابل وتظهر رائحتها الجدية ولاكن ننتبة حتى لاتحترق
4:
ثم نضيف الجزر والبسلة ونقلب حتى يبدأوا فى السوا
5:
ثم نضيف الارز ويقلب بهدوء حتى يكتسب كل النكهات
6:
نضع المرقة والملح ونكمل تشويح
7:
نضيف الماء الساخن ونغطية ونتركة حتى يتشرب كل الماء ومن ثم يوضع على نار هادئة تماما ونغطية حتى يكتمل السوا
 

 

ودة شكل الطبق النهائي اتمنى تجربوة لانكم هتدمنو طعم الفراخ بالطريقة دى ... بجد طعمها وهم .. ووجبة متكاملة العناصر خضراوات ونشويات وبروتين مش محتاجين غير طبق سلطة زبادى بالخيار او ثومية وسلطة خضرا وحتنهالوا عليها صدقونى يميم يلة انا نفسي اتشوقت وجوعت انى اقوم اعملها دلؤقتى يلا صحة وهنا
داليا شبانه
 

 الوصفه من Dalia's Kitchenمطبــخ داليــــــا

 

0 التعليقات :

إرسال تعليق