تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 2 ديسمبر، 2013

تمليح السردين بالخطوات المصوره

سردين مخلل فظييييييييع و طعمه
يميميميميميميميميميميميميم
يمي من مطبخGhada London

سردين بلدى
مغسول بالماء الجارى للتخلص من
الرمل و اى شوائب موجوده فى الراس
فتحته من عند الرأس و تحت الحنفيه شطفته كويس جداااً


نجهز علبه بغطاء محكم
و نحط بيها كيسين


كميه من الملح مع ششطه


نفرش فى قاعدة الاكياس طبقه من الملح بالشطه


 نرص السردين بالشكل ده
فوق الملح و الشطه


و بعدين نغطيه بطبقه من الملح و الشطه
بالشكل ده


 و نرص طبقه من السردين تانيه على الطبقه الاولى
و نغطيها بالملح و الشطه
زى ما هو واضح كده
و نفضل نرص طبقه من السردين و نغطيها بالملح و الشطه الى ان نخلص كل الكميه


و بعدين نربط اول كيس من الاكياس جااااامد جداااً
مع الضغط و نخرج اى هواء منه
و نربطه جاااااااااااااااااااااااااامد


و بعدين نربط الكيس التانى مع الضغط و احكام الربط عليه


 و نقفل عليه العلبه بالغطاء المحكم
لمدة 10 : 15 يوم على حسب حجم السردين
انا فتحت عليه بعد 13 يوم كان رهيييييييييييييييييييييييي
ييب


بعد ما نفتح عليه و يكون استوى تماام
بقطع الرأس و بفتحه و بشيل منه السلسله و بنظفه من الاحشاء و بحطه ببرطمان و احط عليه زيت كتيييييييييير
و دى النتيييييجه كانت روووووووووووووعه
مثل علب الانشووووجه الجاهزه بالظبط
واجمل والله و اللحم طري جدااً

الزيت لازم يغطيه بحوالى 3 سم فوق السردين
و يتحفظ شهر شهرين فى التلاجه المهم لما تاخدى منه و الزيت يقل تزوديه علشان تمنعى عنه الهوا و بإذن الله بيقعد فتره طويله جداااً لحد أخر فتفوووووووته طالما متغطى بالزيت


0 التعليقات :

إرسال تعليق