العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 15 يناير 2013

مكرونة بالكفتة والصلصة بالاعشاب .

كرات لحم جاهزة او معدة بالمنزل
مكرونة مسلوقة
فلفل حار للنكهة
طماطم معصورة وصلصة
2 بصل مفروم + م متوسطة ثوم مهروس
2 مكعب ماجي
م ك اوريجانو
م ك روز ماري
م ص فلفل اسود
ملح

نضع الكفتة في صينية وندخلها الفرن لتتماسك وتحمر قليلآ
 نشوح بصل وثوم حتى يذبلوا ثم نضع عليه الكفتة ونقلب الجميع .
 
نضع الطماطم والصلصة وعليهم ماء والتوابل ونتركهم يغلوا



 
ونضع الفلفل سليم للنكهة فقط .

ونغطيه حتى يتسبك .

 
نضع المكرونة ونقلبها ونغطيها لتتشرب الصلصة وتقدم .



 المصدر

سحلب بالشكولا من لؤلؤة 2005

المقادير :

2كوب من الحليب
4ملاعق صغيره من مسحوق السحلب
2ملعقه كاكاو خام
سكر حسب الرغبه
شكولاتة مبشورة للوجه

الطريقة

نخلط السحلب والكاكاو السكر في الحليب البارد
ثم يوضع على النار مع التقليب المستمر

حتى يصبح سميك نوعاً ما ثم يصب في الفناجين

نضع على الوجه مبشور الشكولاتة ويقدم مباشرة .


المصدراكلات لؤلؤة 2005

فتوت المدينة ... من مطبخ لؤلؤة

هذا الخبز مشهور بالمدينة المنورة على ساكنها افضل الصلاة والسلام
المقادير :

6 كوب دقيق ابيض

علبة زبادي كبيرة 400 جم

2 م ك خميرة

نصف كوب سكر

2 بيضة

توابل خبز (يانسون او شمراو كمون مطحون او سليم ومحمص + حبة البركة وسمسم ) وهناك توابل خيز تباع جاهزة .

نصف كوب حليب بودرة

2 م ك محسن خبز ( اذا وجد )

200 جم زبدة بحرارة المطبخ



الطريقة :

نخلط المواد الجافة

 
ثم نضع السوائل ونعجن ...
حتى نحصل على عجينة متماسكة طرية وما بتلزق باليد



 نتركها تخمر ساعة

 
نفردها ونقطعها بقطاعة مدورة (ممكن عملها كور وفردها اقراص )


 
نضع الدوائر في صينية مدهونة ونخرمها بشوكة
ونغطيها ونتركها تخمر ربع ساعة اخرى

نخبزها في فرن ساخن من قبل على 250 من تحت
وعندما تحمر من تحت نضعها تحت الشواية قليلا لتحمر

نخرجها ونغطيها بفوطة المطبخ حتى تبرد ونحافظ على طراوتها




هنا عملتها بدقيق اسمر مع ابيض

نفس المقادير السابقة ولكن وضعت 3 كوب دقيق اسمر + 3 كوب دقيق ابيض
واحتاجت زبادي زيادة حاولي ملعقتين
(يعني اعجنوا ولو وجدتم العجينة ناشفة زودوا زبادي
لان الدقيق الاسمر بينشف العجينة شوي )

ووضعت زيت بدل الزبدة (بالزبدة اطعم ولكن الزيت اخف وطعمها لذيذ ايضآ )
 

المصدر

الشعريه بالسكر من مطبخ لك

مع اجواء الشتا والبرد كتير زاكية وبتعطي شعور بالدفا
اول شي نحمص الشعيرية بدون لا زيت ولا شي وهون انا حمصت كمية كبيرة عشان ابقى الاقيها محمصة وجاهزة

 
اول شي نحمص الشعيرية بدون لا زيت ولا شي وهون انا حمصت كمية كبيرة عشان ابقى الاقيها محمصة وجاهزة



 
بعدها نضيفلها الزبدة كل كوب شعيرية بده معلقة زبدة وكاسة مية ومعلقة سكر



 
ونتركهم يتفلفلو على الهدوء 



 
السكر معلقة لكل كوب وممكن اكتر اذا بتحبوها حلوة



 
وهون بس استوت



 
وممكن رشة قرفة فوق البيعة


المصدر

صوابع زينب بالخطوات المصوره

3 أكواب صغيرة سميد
كوب صغير دقيق

ملعقة صغيرة خميرة

ربع كوب زيت

ربع كوب سمن أو زبدة

ماء دافيء للعجن

**(قطر)( أو شربات أو شيرة)



 هتحطى الدقيق و السميد و تقلبيهم مع بعض

 
و بعد كدة الخميرة


 
و السمن و الزيت
و تعجنيهم كوبس


 
و تعجنىها كويس بأيدك


 
و سيبيها ترتاح ربع ساعة

ملحوظة...
لازم تقلى كل الصوابع فى نفس اليوم بمعنى ان مش ينفع تعملى جزء و تقولى اسيب الباقى اعمله بكرة ..الكلام دة مش ينفع مع صوابع زينب بس ينفع مع بلح الشام..يعنى بلح الشام ممكن تسيبى العجينة فى التلاجة يوم بس تكونى مغطية على العجينة


 
و تعمليهم صوابع بالشكل دة


 
لو عندك مبشرة تمشى العجينة عليها او مصفى اخرامها واسعة و لو مش عندك حاجة مش مشكلة


 
انا المبشرة عملت الشكل دة قبل ما احطها فى الزيت بس بعد ما طلعتها الشكل دة اختفى ...اعتقد انه كان لازم الخرام تبقى اوسع من كدة ..يلا خيرها فى غرها :))


 
و بعد ما تخلصى


 
تقليهم فى الزيت
و طبعا لما يوصلوا للون الذهبى طلعيهم يتصفوا و على الشربات على طول


 
و دى لما طلعت
و بالهنا و الشفا


 المصدر

ام علي بالصور و الخطزات باستخدام الرقاق

ام على:

مقدار من الرقاق
سكر و زبيب و جوز هند ...الكميات حسب الرغبة
ملعقتين قشطة كبار
كمية من اللبن ....مقدار يغطى كمية الرقاق
رشة فانيليا

 
كسرى الرقاق كما بالشكل و ضعى عليه ملعقة السمن و قلبيه و ضعيه فى الفرن حتى يحمر

كل شوية قلبيه و هو فى الفرن علشان كله يتحمر كويس


 
ضعى السكر ..الزبيب...جوز الهند و قلبيهم مع بعض


 
هنا بقى خطوة الدمار الشامل ههههه
ملعقتين القشطة

لو مش عندك قشطة ممكن تحطى ملعقة واحدة من السمن و يا ريت تبقى سمن بلدى علشان الطعم بيبقى احلى


 
تكونى مدفية اللبن و تحطيه عليهم
مع رشة الفانيليا
هنا كمية اللبن يادوب مغطيه الرقاق
بس يا ستى و تحطيه فى الفرن لحد ما وشه يحمر


 
و دة بعد ما طلع من الفرن


 المصدر

سمك مشوى بالزيت بالصور و الخطوات


بتنضفي خياشيم السمك كويس و لو بتنضفى بطنه كمان
(انا بسيب بطنه و خصوصا لو كان مبطرخ)



 هترصيه في صانية الفرن و ترشي فوق كل سمكة رشة ملح و زيت و تفتحي الشواية

 
و اول ما يتحمر اقلبيه النحية التانية و رشي ملح و زيت و هكذا على الاربع جهات بتاعت السمك
ملاحظة اخر جنب يتشوى هو البطن علشان متفرقعش منك و انتى بتشوى



 
دة بعد ما اتشوى بتجيبى قارب التقديم و ترشي عليه رشة كمون و شطة و ملح و ترصى السمك فوقيه و ترشي تانى من فوقه كمون و شطة و ملح و تعصرى ليمون
على اربع سمكات كفاية ليمونة و نص كبار او 2.5 ليمونة صغيرين


 
و تغطيه لمدة نص ساعة و يقدم و بالهنا و الشفا


 المصدر