العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 25 يونيو 2013

طريقه عمل سلطة بابا غنوج


باذنجانة توضع على عين البوتجاز مباشرة وحطى تحتها فويل عشان بينزل زيت وممكن يتحرق فى ناس بتحطه فى الفرن طعمه عالنار غير بيكون مشوى على حق

 
نصف حبة طماطم وربع فلفل اخضر وربع احمر



بعد حوالى 15 دقيقة بيكون ده شكلها انهارت خالص وقلبيها على كل جانب شويه


 
اول شى بنقطع القاعدة عشان نوقفها عليها ونمسكها من العنق ونقشرها بالسكينة وهى سخنة متستنيش لما تبره الطريقة دى اسها وانظف


 
هنا انتهيت من تقشيرها ونزلتها فى وعاء عمييق


 
تتهرس كويس جدا الاول عشان ميبقاش فيها حاجة بتشد
وننزل عليها ملعقتين او ثلاثة طحينىة
عصرة ليمون وشوية كمون وملح
وفصين ثوم مفرومين ناعم


 
نخلطهم كويس جدا بالشوكة وننزل معاهم الخضروات اللى اتفقنا عليها


 
وتقدم مع الرمان الرمان معاها جميل بجد جربوه :))



 من
 

كنافة بالقشطة :)) بالصور و الخطوات


بنجهز باكت 500 جرام من الكنافة ونضربها فى الكبة وهى مثلجة لو عاوزاها ناعمة او نفككها بايدينا

نذوب كمية زبده ونفركها مع الكنافة ونصف نصف كمية اكنافة فى صينيه تدخل الفرن

 

للقشطة او الكريمة زى ما تحبو تسموها
نصف لتر حليب
3 ملاعق كبيرة نشا
3 ملاعق كبيرة سكر
ملعقة صغيره فانيلا
وعلبه قشطة

الطريقة بنحط الحليب عالنار ونذوب النشا فى شوية حليب مع الفانيلا والسكر بس يغلى الحليب عالنار نضيفله باقى المكونات وبس يبردو نضيف علبه القشطة ونقلب ونصب الخليط ده على الكنافة مع التوزيع براحة لحد قبل الاطراف على طول


 نضيف باقى الكنافة ونربت عليها بالراحة

 
وتدخل فرن حامى 180 لحد ما تحمر الاطراف ونشغل الشواية لثوانى كونى حذرة وزينيها بطريقتك الحلوة
والصينيه الحلوة دى كان فيها هدية من صديق لزوجى واحتفظت بيها للحلويات :)) مدبرة
وننزل عليها السيرب و نسيبها تبرد ونقطعها ونقدمها سهلة وجميلة بجد جربوها

السيرب كوب مياه وكوب سكر ولما يغلى بضيف عصرة ليمون والفانيلا فى الاخر




 صورة قريبة للتشويق


 من

السبت، 22 يونيو 2013

البريوش من مطبخ ايه بالصور و الخطوات


المقادير :-

3 اكواب ونصف دقيق
3 ملاعق كبيرة سكر
2 م ك زبدة
كوب حليب دافي للعجن " المقدار قابل للزيادة او النقصان حسب ليونة العجينة "
قطعه خميرة طازة بحجم م ك
بيضة + ذرة ملح
سكر حبيبات ناعمة وزبدة بدرجة حرارة الغرفة

الطريقة :-

1- نخلط الدقيق مع السكر مع الملح
2-نضيف البيضة مع الاستمرار بالعجن
3- ثم نضيف الخميرة المذابة مع الحليب والزبدة ونعجن كويس اوىى
 
 
 
ثم نتركها تخمر كويس حوالي ساعة او ساعتين




 
ناخد قطعه من العجينة ونعمل 3 كور ونفردهم ع شكل 3 دواير مستقلة ...نضع اول دايرة في الصينية ونمسح عليها بالزبدة وعليها رشة سكر لحد ما احط التلاتة فوق بعض




 
بالشكل ده بس انا هنا مكنتش لسه حطتيهم ف الصينية...ويستحسن تحطي في الصينية ورق زبدة مدهون ع خفيف بماده دهنيه "زيت او سمن "




 
وبعدين نعمل 8 شقوق بالنتصف من غير ما اوصلها للاطراف واسحب المثلثات للخلف بالشكل اللي في الصورة

وبعدين ناخد قطعه تاني بس بحجم اصغر ونقسمها 3 كور بنفس الطريقة الي فاتت ونحطهم فوق بعض مع مراعاه دهن كل دايرة بالزبدة والسكر ونعمل بردوا 8 شقوق بنفس الخطوات السابقة واسحب المثلثات للخلف




 
تمااام زي الصورة كداا ...وبعدين احط بقية العجينة قرص صغيرة مدورة من العجينة وارش علي الوش سكر ورشة زبدة اختياري




 
واسيبها تخمر وادخلها الفرن ع درجة حرارة متوسطة




 
وده شكلها لماطلعت من الفرن ماشاء الله




 
وده شكلها من تحت ماشاء الله مستوية وجميلة





الجمعة، 21 يونيو 2013

خضار مشوى مع نودلز بالصور و الخطوات

خضار مشوى مع نودلز بالصور و الخطوات
هتقطعى الخضار شرائح رفيعة (كوسة فلفل جزر طماطم بصل مشروم بروكلى )
 

اللى متوفر عندك و تبليها بالاتى
ملح فلفل شطة باربيكا نص ليمونة و سيبيها ساعة لاكتر فى التلاجة
انا كنت عاملة معاها فراخ بنفس التتبيلة 
 

هتشوى الخضار و الفراخ يا اما فى الفرن او شواية كهربا او شواية عادية او حتى طاسة
 




و انا عملت معاها مكرونة الاندومى بس من غير اضفات اللى معاها

كالاتى 2 كيس مكرونة اندومى على النار مع كوب ماء مغلى هتفضلى تقلبى لغاية ما الاندومى تفك و تشرب الماية تماما قبل ما تشرب ميتها هتضيفى عليها الاتى
رشة ملح رشة حبهان توم بدرة بصل بودرة شطة (كمية صغيرة جدا من كل حاجة) و بس سيبيها تشرب مايتها تماما و تقدم ساخنة مع الخضار المشوى و الفراخ المشوية


و بالف هنا
من

طريقه عمل خبز النان الهندى


2كوب دقيق
نص كوب لبن دافى
م زبادى
رشة ملح
م خميرة و رشة سكر
م زبدة

الطريقة:

هتحطى الدقيق مع رشة ملح و عليهم الزبدة و تبسيهم كويس و تضيفى عليهم الخميرة بعد ما تخمر مع م ماية و رشة السكر و تقلبيهم كويس جدا و تبداى تضيفى اللبن و تعجنى لغاية ما يتكون عندك عجينى لا تلتصق بالايد
 



و هتدهنى العجينة زيت و تسيبيها تخمر ساعتين
 

بعد ساعتين هتكون خمرت قسميها ل اربع كور و افردى كل كورة مش رفيع اوى (ازيد من التورتيللا و اقل من البيتزا)
 


هحطى طاسة على النار من غير ولا اضافات و اول ما تسخن (النار تكون متوسطة) تحطى العيش عليها هتلاقيها بتنفش معاكى و دقيقة و ابداى حرطيها علشان الحرارة تتوزع عليها كويس و دقيقتين و تقلبيها الجهة الاخرى و تعملى نفس الكلام
 


فى حل تانى انك تدخليها الفرن على الرف اللى تحت خالص و على درجة حرارة عالية مش هتاخد بردوا عشر دقايق و تابعيها انت لغاية ما تستوى
 

الكلام دة لو هتعملى النان سادة بس هو اصلا حلوته و هو يا اما بالتوم او الزعتررررررر

ف بيتسيحى م زبدة و بفرشاة هتدهى الوش زبدة و ترشى زعتر او توم مفروم (طبعا يكون طازة ) او ترشى خضرة انا كان عندى شبت عمل شغل جامد و تدخلييه الفرن و بكدة يبقى عندك احلى خبز هندى و جربييه ان شاء الله هيعجبك كتيير
 

اه نسييت اقوللكم  متنسوش تغطوا العيش بفوطة علشان مينشفش و طبعا العيش دة بيتاكل سخن يعنى وقت الخبيز يكون قبل وقت الاكل مباشرا و بالف هنا
الوصفه من
 

الأربعاء، 19 يونيو 2013

سمبوسة بحشوة السبانخ


المقادير:

كوبين دقيق .
3 م ك حليب بودرة .
ثلاثة أرباع بيالة زيت .
ملح .
ماء للعجن و يكون قليل .

مقادير الحشوة :

سبانخ .
جبنة أو زبادي

تحضير الحشوة :

نسلق السبانخ قليلآ في ماء مغلي ونرفعها .
نضعها في ماء مثلج حتى تحتفظ بلونها الأخضر .
ممكن نقطعها و نضع عليها ملح و نضعها في مصفاة لتخرج مائها و نعصرها جيدآ .
نشوح بصل حتى يذبل ثم نضع عليه السبانخ و نقلب ثم نضع عليها جبنة أو زبادي و نقلب .
نرفعها من على النار و نضع سماق وملح وفلفل .
نتركها تبرد ونحشي بها .
 
طريقة التحضير:

نخلط الدقيق و الحليب و الملح و نقلبهم .
نضع الزيت على الدقيق و نفركهم جيدآ أو نضعهم بالعجانة و نشغلها لتختلط جيدآ .
نضع الماء و ننتبه أن يكون قليل يعني نريد عجينة متماسكة .ولكن ليست طرية ( من اسباب القرمشة قلة الماء ) .
نكورها كور صغيرة و نتركها ترتاح ثم نشكلها .


 
نحشي السمبوسة ونشكلها وتفرز او تحمر



الوصفه من
 

 

سمبوسة هندية بحشوة البطاطس


المقادير:

كوبين وثلاثة أرباع دقيق .
8 م ك زبدة أو سمن بارد .
نص م ص ملح .
م ص كمون ناعم .
ثلاثة أرباع كوب ماء بارد وممكن أقل حسب نوع الدقيق .

مقادير الحشوة :

حبتين بطاطس كبيرة و مسلوقة .
بصلة كبيرة .
بصل مفروم .
م ك كاري أو شطة حسب الرغبة .
نص م ص كركم .
م ص كزبرة ناعمة .
م ص ملح .
ربع م ص فلفل أسود .
كوب دجاج مسلوق و ممكن اللإستغناء عنه .
نص كوب بقدونس مفروم .
 

طريقة التحضير:

نخلط المواد الجافة .
نضع السمن و نقلب .
نضع الماء بالتدريج حتى تتشكل عجينة طرية متماسكة .
نتركها ترتاح نصف ساعة مع تغطيتها .
 
 
 
تحضير الحشوة :

نشوح البصل في قليل من الزيت .
نضع عليه التوابل .
نضع الدجاج و نقلب ثم البطاطس .
نرفعها من على النار .
نضع البقدونس و نحشي به 

.


 
طبعآ هناك شكل مخصوص للفطائر الهندية و لكن كنت مستعجلة و شكلتها بقوالب السمبوسة .

تحمر في زيت غزير .





 
او تجمد بالفريزر و ممكن نجمد العجينة بدون حشو بالفريزر .





الوصفه من