العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 22 أغسطس، 2013

بسكويت بالعجوه بطريق الشيف احمد القااااضى

16

المقادير:
115 جم زبده لينه
85 جم سكر بودره ـ 1 بيضه ـ فانيليا ـ 210 جم دقيق
2 م ص بيكنج بودر — ده مقاااادر صغير انا ضااااعفت الكميه

1

نضرب الزبده مع السكر لحد ما يهيش

2

نضيف البيضه ونضرب ليتجانس والفانيليا

3
4

نضيف الدقيق والبيكنج بودراول ما تتلم العجينه ندخلها التلاجه نص ساعه —

5

عجوه مفرومه وعليها زبده لينه وقرفه

6

بعد ما خرجتها من التلاجه

7

نفردها ونحشيها عجوه مضاف لها زبده وقرفه

8

نقفلها كويس

9
10

ندهن صفار بيضه مع ملعقتين حليب وفانيليا ونرش سمسم
الشكل التاني بعد ما ندهن البيض نعلم بالسكينه مربعات ولو لقيتي السكينه بتلزق في البسكوت بعد كل مره امسحيها
بقطعة قماش مبلوله ماء
يدخل فرن مسخن من قبل ب 10 دقايق 180 لحد ما القعر يحمر تشغلي الشوايه للوش والف هنا

11
12
13

بعد السوي

14

بالهنا و الشفا

15
الوصفه من  Princess Zahran

الأربعاء، 21 أغسطس، 2013

مندى لحم ( خروف ) بالخطوات المصورة من مطبخ زينب زياد

طريقه عمل مندي لحم خروف بالصور
اول حاجه خالص دى تتبيله اللحم سواء لحم خروف - غنم جدى هتكون نفس الطريقة والتتبيله
التتبيله : -
بصله كبيرة ترنشات - توم مفروم معلقه
بهارات لحم - سماق - فلفل اسمر - قرفه خشب - زعفران ( اساس لونها ) - حبهان - دبس رمان ( ان وجد ) - معلقتين خل - ليمون عصير
هتركها فى التلاجه لحد تانى يوم الصبح

1

دى اللحمه بتاعتى والمكونات التتبيله
التتبيله : -
بصله كبيرة ترنشات - توم مفروم معلقه
بهارات لحم - سماق - فلفل اسمر - قرفه خشب - زعفران ( اساس لونها ) - حبهان - دبس رمان ( ان وجد ) - معلقتين خل - ليمون عصير
هتركها فى التلاجه لحد تانى يوم الصبح

2

هنا تبلتها كويس بالتتبيله اللى فى الصور السابقه وهقولها تانى
التتبيله : -
بصله كبيرة ترنشات - توم مفروم معلقه
بهارات لحم - سماق - فلفل اسمر - قرفه خشب - زعفران ( اساس لونها ) - حبهان - دبس رمان ( ان وجد ) - معلقتين خل - ليمون عصير
هتركها فى التلاجه لحد تانى يوم الصبح

3

ددى بقااااااا بهارات المندى ( الارز )
ليمون اسود - قرفه خشب - ورق لورى - حبهان
فلفل - بهارات كبسه - معلقه كركم - بهارات عربيه ( السبع بهارات ) - ملح طبعا
زعفران مذاب فى نصف كوب مايه
جزر مبشور - فلفل حامى صحيح - بصل مفروم

4

هنا بقلى البصله ويليها الجزر والفلفل واقلب تقليبتين

5

وانزل بالبهارات واقلب كله فى بعضه

6

واحط مايه الارز واعمل حسابى انى اقلل المايه شوية لان الخروف هينزل مايته عليها هتعرفوا ازاى الخطوات الجايه واظبطها كويس اول ماتغلى

7

هنقل الخلطه من الحله فى صنيه بالشكل ده ب واحط عليها الرز بعد ما ظبطت ملحى طبعا

8

هنا غطيت الرز بالفويل 3 طبقات وبعدين خرمته بالشوكه بالشكل ده علشان الخروف لما يتحط فوق الارز بينزل عليه الصوص منه بيكمل سوى الارز

9

هنا كده الخروف المتبل من امبارح و تحتيه الارز الارز والفويل مخرم بالشوكه زى ما تفقنا وهبدأ اقفل بالفويل من فوق كمان
10

هنا كده الخروف المتبل من امبارح و تحتيه الارز الارز والفويل مخرم بالشوكه زى ما تفقنا وهبدأ اقفل بالفويل من فوق كمان

11

بحطه فى الفرن على درجه جرارة عاليه فى الاول لمده نص ساعه وبعدين ممكن توطى النار او تفضل عليه بس تخلى بالك لحسن الارز يتحرق من تحت

12

وده بعد ما خرج فكيت الفويل من عليه لقيته استوى تمام ولونه جميل مش محتاج تحمير هشيله بقا نشوف اخبار الارز ايه من تحت

13

ده شكل الرز وااااااااااااو بجد مفلفل وجميل ومنددددى

14

يميميميمييميم

طريقه عمل مندي لحم خروف بالصور
الوصفه من Zeinab Ziad

طريقه عمل بسكوت جوز الهند بالصور و الخطوات

9
بسكويت جوز الهند
=============
المقادير
=====
كيلو دقيق
كوب جوز الهند ناعم
4 بيضات + فانليا
باكو بيكنج بودر
ربع كيلو زبدة
ربع كيلو سكر بودر
كوب لبن + معلقه صغيره نشادر
ربع كوب زيت

1
الطريقة
====
نضرب الزبدة مع السكر وبعدين نضيف الزيت
نضيف البيض واحدو واحدة
نضيف اللبن وندوب فيه النشادر
نخلط الدقيق والبودر وجوز الهند ونقلبة مع الخليط ويرتاح ساعة في التلاجة
ويشكل ويدخل فرن 170 درجه
2

قسمت العجينه وحطيت عليها كاكاو ودخلتها ترتاح فى التلاجه ساعه وشكلتها

3

ونشكل بالماكينه وتدخل فرن 170 درجه
4
بعد السوا
5
بسكويت بالشيكولاته
8

ان شاء الله يعجبكم
9
الوصفه منPrincess Zahran

السبت، 3 أغسطس، 2013

طريقه عمل كحك العيد بالعجمية والمكسرات بالصور و الخطوات

00
 
كيلو دقيق
550 جرام سمن = 3 كوب الا ربع
كوب لبن = 250 جرام = 4\1 كيلو
معلقة كبيرة سمسم محمص + م صغيرة ريحة الكحك او محلب
معلقة صغيرة بيكنج بودر + معلقة كبيرة خميرة + معلقة كبيرة سكر + ذرة ملح
 1

طريقة العجمية
===========

نضع 2 معلقة دقيق مع 2 معلقة سمن غلي النار لمدة 3 دقائق وبعدين نحط
معلقة سمسم وبعدين فنجان عسل نحل ونقلب حتي تتماسك لمدة 3 دقيقة
نشيلها من النار ونضع معلقة مكسرات مفرومة ونسبها تبرد وبعدين
نشكلها كور صغيرة ونحطها في التلاجة تتماسك شوية
الحشو
عين جمل + بندق + عجمية
نخلط الدقيق + السمسم + ريحة الكحك + البودر + الملح + السكر

2

نقدح السمن ونحطة علي الدقيق
 
3

نبسة الدقيق مع السمن بكف الايد او معلقة خشب وبيقي سخن نااار

4

ندوب الخميرة في شوية من اللبن ومعلقة صغيرة سكر

5

نحط اللبن الاول عشان يبرد العجين شوية عشان الخميرة ماتموتش

6

نحط الخميرة ونلم العجين

7

نسيبة يخمر نصف ساعة

8

خمر

9

نحشي عجمية ونكور ودي بصامة بتاعت الكحك جيبتها من العتبة ب 6 جنية عشان عارفة انكوا هتسالوا :)

10

نشكل بيه السطح

11
12

دة مجشي عين جمل وبالقالب البلاستك

13

فرن في الرف الوسط 180 لحد السوي

14

واوووووووو دايب دوب

15

بسيبة يبرد

16

شيلتة في علبة وممكن يسكر كلة او عند الاكل

18

الوصفه من  Shery Zahran