العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 23 سبتمبر، 2013

طريقه عمل الخبز العربي بالصور و الخطوات بطريقة فروحة الامارات من مطبخ ايه عوض

طريقه عمل الخبز العربي بالصور و الخطوات بطريقة فروحة الامارات من مطبخ ايه عوض


كوبين و نصف كوب دقيق معاهم نصف ملعقة صغيره ملح
  نقلبهم سوا شويه\


 المكونات
كوب مياه وملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة صغيره خميره نذوبهم سوا
فى اى عجينة نذوب دول سوا



نعجن كويس لحد ما تبقى العجينة ناعمة وجميله


  نغطيها ونسيبها فى مكان دافى نصايه تخمر


  نقسم العجين لثمان كرات


  نرقها ونغطيها بورق زبدة ونسيبها ترتاح نصايه


ننقلها على فرن ساخن من فوق وتحت على 200
ونراقبه بيستوى بسرعه جدا

 

  
وده واحد على شكل قلب :)
طريقه عمل الخبز العربي بالصور و الخطوات الوصفه من
In Love With Cooking By Aiah Awad





فطيرة الجلاش بالصور و الخطوات من مطبخ شطره و لهلوبه

 فطيرة الجلاش بالصور و الخطوات من مطبخ شطره و لهلوبه
فطيرة الجلاش بالسوسيس بسم الله نبدأ لعمل فطيرة واحدة كبيرة هنحتاج طاسة كبيرة خمس ورقات جلاش كبار جبنة موتزاريلا و شيدر او ااى نوع موجود عندك فلفل اخضر و الوان طماطم زيتون مشروم مقطعين صغير و ممكن لفوق الوش طماطم و فلفل حلقات سوسيس او بسطرمة او سدق اللى تحبييه




بيضة نص كوب لبن ربع كوب زيت االطريقة هتدهنى الطاسة زيت و تحطى ورقة جلاش بيحيث يبقى نصها جوة الطاسة و النص التانى برة الطاسة و تلفى الطاسة ٩٠ درجة و تحطى الورقة التانية و هكذا هيبقى عندك جوة الطاسة اربع طبقات و برة الطاسة اربع ورقات بينهم ٩٠ درجة ...

3

فطيرة الجلاش بالصور و الخطوات
هتضربى البيضة كويس جدا مع اللبن و الزيت و رشة فلفل بسيييطة الورقة الخامسة هتقسميها نصين هتدهنى بفرشاه طبقة الجلاش الرابعة و تحطى نص الورقة الخامسة


و فوقيها نص مقدار البيض و اللبن و تحطى ما لذ و طاب من طماطم زيتون فلفل و سوسيس او بسطرمة زى ما قلتلكم قبل كدة انا بحب اشوح السوسيس او السدق على النار اسوييه قبل ما استخدمه



المهم فوقيهم هتحطى نص الجلاشة الخامسة و شوية من البيض و اللبن و تبدائى تقفلى بورق الجلاش اللى برة الطاسة و بين كل ورقة ادهنى بسيط من الخلييط و فوق الوش حطى ما تبقى من الخليط .....



سيبيبها ترتاح عشر دقايق ثم على نار متوسطة سيبيها تستوى و تحمر من تحت طبعا هتحركيها كل شوية و بشوكة ارفعى الطرف و اول ما لونها بغمق اقلبيها 

  
و طبعا الافضل تكونى مغطية عليها و بعد ما تقلبيها هتحطى فوق الوش قليل من الطماطم و الفلفل (الحشو اللى انت عملااه) و شوية موتزاريلا و غطى عليها و سيبى الجبنة تسييح و القعر يستوى و عشر دقايق و هتكون جاهزة



بالهنا و الشفا





 فطيرة الجلاش بالصور و الخطوات الوصفه من مطبخ شطرة و لهلوبة

الثلاثاء، 17 سبتمبر، 2013

مينى اصابع الجولاش من مطبخ ايه بالصور و الخطوات


كل اللي هنحتاجة
باكيت جولاش
مكسرات حسب المتوفر عندك "ممكن جوز هند وفول سوداني وممكن تضيفي رشة قرفة "
سمنة بلددددي سايحة
شيرة
هاخد ورقين جولاش فوق بعض وادهنهم بالسمن البلدى بالفرشاة ممكن تدهني كل ورقة ع حدة او تحطيهم فوق بعض وتدهني الوقة اللي فوق بس وتحطي ع الطرف المكسرات بالشكل ده


وتلفيها رووول


  وتحطيها في الصينية بالشكل ده ياما تلفي كل روول لوحدة حوالين نفسة ع شكل حلزون وتلفي الرول اللي بعده وراه وهكذامينى اصابع الجولاش من مطبخ ايه

  وتدهني الوجة بالسمن بالشكل ده ..ملحوظة الورقة الغامقة شوية كانت ورقة لوحدها اخر واحدة فضلت من الباكيت


 وهنا قطعتها قطع صغيرة بشكل رقيق وصغير ...بتبقي حلوة اوى بحيث منكترش حلويات ويبقي شكلها ظريف


ودي صورة مقربة للتقطيع
 

بدخلها الفرن بكون مسخناها قبلها بفترة كويس وبدخله لحد ما يحمر ويبقي دهبي جميل ...
انا بدخله الفرن ع الصاج اللي فوق الفرن ع طول ع نار متوسطة او اقل بسيط عشان اتاكد من احمرار القعر وبعرف كدا لما اقي الحروف ابتدت تاخد لون اشقر شوية
بعديها برفعها علي الشبكة في الرف الاعلي عشان الوش يحمر



 باطلعه لما يوصل للون المطلوب واسقيه بالشربات الباردمقدار الشيرة
2 كوب ماء
2 كوب سكر
نصف ليمونة

بحط السكر مع الماية ع النار واول ما الاقيها هتغلي اضيف الليمونة ع طولواسيبها تغلي علي النار لمدة ربع ساعة غليان وبعدين اطفي واحفظه في التلاجة لوقت الاستخدام عشان عايزينة بارد وممكن سخن عادي بس يفضل بارد
ملحوظة :- مش هستخدم كل مقدار الشربات هستخدم جزء منه بالنظر والباقي هنحفظه لاستخدام تاني


وهنا فصلتها و قدمتها بالشكل ده ..بالف هنا
 
 الوصفه من Aya’s Kitchen "مــطـــبخ آيـــــــة "

الأحد، 15 سبتمبر، 2013

ضيافتي في عيد الفطر بالصور


 ضيافتي في عيد الفطر مختلفه شويه لاني مش باقضيه في بيتي بيكون عند امي و ام زوجي و في نفس الوقت باحب اشاركهم عمايل العيد
باحضر البسكوت و البيتي فور و الطبق اللي حارص فيه و الكلينج فليم ( البلاستك المخصص للتغطيه


ابدا بالرص


هنا 3 اطباق  ب 3 ترتيبات




بيكون شكله حلو اوي و كمان اكله في لمه العائله ليها طعم تاني
السنه اللي فاتت زوقت العلبه بفيونكه من المكتبه لتزيين الهدايا كانت حلوه
دي صوره جماعيه


بالنسبه للوصفات انا عملت :
بسكوت جوز الهند
بيتي فور
غريبه
بسكوت اللوز
اضغطي علي اي وصفه لمعرفه طريقه العمل بالصور و الخطوات
و كل سنه و انتو طيبين
بيتي مملكتي

السبت، 14 سبتمبر، 2013

السمان المشوى بالعسل والزعتر بالصور و الخطوات من نور الهدي

السمان المشوى بالعسل والزعتر
 
نبذه عن السمان او طائر السلوى كما ذكر فى القران يشبه الحمام الى حد ما ولكن عظامه قاسيه لأنه يطير كثيرا وفى ظروف صعبه ولذلك عظامه تختلف عن عظام الحمام لحمه ابيض ومن فوائده انه يساعد فى تفتيت الحصوات ويدر البول ويساعد فى التخفيف من الم المفاصل المقادير سمان اى عدد انا استخدمت 6 وحدات 3 بصل مفروم فى الكبه فرم خشن ملعقه صغيرة معجون طماطم فلفل أسود ملح رشه نعناع وملعقه كبيره زعتر ناشف ملعقه كبيره عسل نحل الطريقه اولا نفتح السمان من الضهر بهذا الشكل 

السمان المشوى بالعسل والزعتر
 
ينقع فى دقيق ويشطف وينقع مره اخرى فى ماء و خل ابيض
 
2
 
يشطف ويصفى جيدا
 
3
 
نحضر الخلطه
نفرم البصل فى الكبه بدون باقى الاضافات ويكون فرم خشن
وفى طبق نضع البصل والتوابل والزعتر والعسل ومعجون الطماطم
 
4

هنا التتبيله جاهزه
نحضر الكيس الحرارى الى حيدخل الفرن ونضع جزء من التتبيله تحت وفوقها السمان وباقى التتبيله فوقه
كما هو مبين فى الصور
 
5
6
7

نضع كيس السمان فى صينيه بدون ماء ولا اى اضافات وفى الفرن على درجه 180 لمده ساعه وربع تقريبا
وهنا بعد ما اتحمر واستوى

8
 
فتحت الكيس ووضعت السمان تحت الشوايه لزياده التحمير ودى النتيجه يارب يعجبكم
 
9
10
 
ملحوظهالصوص اللى نزل من السمان فى الكيس كان تقيل لان فيه بصل وضعته فى طاسه واضفت عليه 3 معالق معجون طماطم
وزودت توابل وعملت احلى صلصه للمكرونه وكان طعمها يجنن جربوها مش حتندموا ان شاء الله


j8RnSo03282053
 
ودى كانت وصفتى النهارده يارب تعجبكم زى ما عجبت جوزى وبناتى
اترككم فى رعايه الله
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الوصفه من مطبخ نور الهدي