العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 23 ديسمبر 2013

مولتن كيك بالصور و الخطوات من لؤلؤه 2005

مولتن كيك  بالصور و الخطوات من لؤلؤه 2005
المكونات
150 جم شكولاتهربع كوب دقيق
4 بيضات
نص كوب سكر
فانيليا
50 جم زبدة
زبدة لدهن القوالب
الطريقة
نذوب الشكولاتة بالمكرويف او بحمام مائي


نخلط الزبدة والسكر والبيض والفانيليا
 

  نضع الشكولاتة عليهم ونخلط


  ثم نضع الدقيق ونقلب


  ندهن القوالب زبدة ونصب فيها الخليط


 وندخلها الفرن حتى تتماسك من الجنب حوالي 12 الى 15 دقيقة

تقلب وتقدم ممممممممممم
الوصفه من


فريكة بالدجاج بالصور و الخطوات

لمقادير
=====
2 كوب فريك منقوع
2 بصلة
ملح
فلفل
جوزة الطيب
طماطماية مبشورة
فرخة غسلتها كويس وتبلتها بصلة مبشورة وملح وفلفل وسلقتها



نشوح البصل في سمن
 

وننزل بالفريك ونشوح
 

ننزل بالطماطم
 

  ونضع 2 كوب شوربة ونتركة يتشرب ونهدي النار ويستوي



بعد السوي
 

  حمرت الفراخ وحطيتها علي الوش مع لوز محمص



من وصفاتShery Zahran

هامور مشوى بالفرن بالصور و الخطوات من ايه عوض

هامور مشوى بالفرن بالصور و الخطوات من ايه عوض

المكونات
م ص كسبره
م ص كمون
م ك بابريكا
تقدرى تتجكمى فى كميات البهارات زى ما تحبى




  م ك ثوم مفروم


بخلط الثوم والبهارات سوا مع عصير 3 ليمونات
وشوية كرفس او كسبره خضراء
2 م كبيرة زيت زيتون



  اخلطهم سوا واسيبها عشر دقائق تداخل النكهات



 نحلى شوية من التتبيله على جنب ونخلطهم مع كسبرة حضراء
عشان نتبل بيهم البطاطس



  نتبلها من بره وجوه بعد تنظيف السمكه وتشريحها ونحشى التتبيلة فى السمكة من جوه ونقطع شرائح ليمون نصفها فى السمكة من جوه


  نخلط البطاطس بيهم بشرط تتحمر نصف سوا او تتسلق عشان تستوى لان السمك مش بياخد وقت


فى صينيه فرن نحط البطاطس وعليها السمك
ونرش عليها زيت الزيتون وعصير الليمون


  
تدخل فرن حار مسبقا على 200 لحد ما تستوى بعدين نشغل الشوية شوية


 وتقدم مع سلطة الطحينة




 

الوصفه من
In Love With Cooking By Aiah Awad

مخبوزات هشه و صحيه من مطبخ شاهي

مخبوزات هشه و صحيه من مطبخ شاهي بالصور و الخطوات

المقادير
كوب دقيق اسمر بالقمح بالكامل
كوب دقيق ابيض فاخر
2 ملعقة كبيرة زبادى لايت
ملعقة كبيرة خميرة فوريةطمعلقة كبيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون او درة
ماء دافىء للعجن حوالى نصف كوب او اقل على حسب العجينة ما تحتاج
 

 
نعجن المكونات كلها جيداا ان ان تصبح عجينة متماسكة ولينة
سر نجاح المعجنات ان العجينة تكون لينية بعض الشىء و لسة بتلصق فى الايد و تترك لتخمر فى مكان دافىء حوالى ساعة


نوع الدقيق المستخدم فى الوصفة
 

لما تخمر العجينة نقسمها نصفين و نأخد جزء و نفردة بشكل دائرى ثم الى مثلثات
 

ثم نضع اى حشو و يفضل يكون لايت و هنا حشيتها جبن بيضا لايت و زيتون
 

نلفها بالشكل دا زى المنيى كرواسون
 

ندهنهم ببيضة مخفوقة مع ملعقة حليب و نرش عليهم زعتر و تخبز فى فرن ساخن على درجة حرارة اى من المتوسط
 

و الجزء الثانى نفردة و نقسمه مستطيلات بالشكل دا او مربعات حسب الرغبة
 
 
نحشيها جبن شيدر لايت او زى ما نحب و فى جزء حشيتة لانشون بس نسيت اصورة
 
  
و نلفها بالشكل دا و ندهنهم ببيضة مخفوقة مع ملعقة حليب و تخبز فى فرن ساخن على درجة حرارة اى من المتوسط\

 وهنا وقت التقديم
خفيفة و صحية و هشة



 
 
الوصفه منأسرار المطبخ مع شاهى

طريقه عمل الخبزالمحمص بالثوم و الموزاريلا

طريقه عمل الخبز المحمص بالثوم و الموزاريلا زي خبز بيتزا هت  من مطبخ شاهي

كتير مننا بيحبه و بنطلبه دايما من المطاعم و بيكون سعره غالى شوية
اية رائيكم تعملوا فى البيت و بنفس الطعم بتاع المطاعم و احلى كمان
بتكاية صغيرة قدددددددد كدااااا من مطبخى
المكونات و الطريقة
اى نوع عيش فينو بس بيكون ناشف شوية و عريض شوية مش شرط يكون خبز باجيت
نقطعة شرائح عريضة بالورب
جبنة موتزارلا
نفرم 2 فص ثوم فرم نااااااااعم اووى
و نجهز شوية حلوين من الزبدة و نسيحها ع نار هادية مجرد تسيح و تدفى مش عاوزنها تغير لون خالص تمام
ناخد الثوم المفروم و نقلبة كويس جداا مع الزبدة و نسبها كدا حاولى 10 الى 15 دقيقة عشان فى الوقت دا الزبدة هتتنكه بطعم الثوووووم و هو دا السر و التكة
ندهن بقى العيش بالزبدة و نحط كمية وفيرة على كل قطعة عيش و بعدين نحط الجبنة و نكون مسخنين الفرن على درجة حرارة عاليا و نحط ورقة فويل و فوقها ورقة زبدة على شبكة الفرنو نرص العيش و نهدى النار حاجة بسيطة و اقل من 5 دقايق هتكون الجبنة ساحت و العيس اخد تحميصة حلوة و بقى مقرمشة
جربوه بطريقتى و بالتكة اللى قولتلكم عليها مش هتجبيوه من برا تانى ابدااااا
الموضوع منأسرار المطبخ مع شاهى

السبت، 21 ديسمبر 2013

البرك التركية بعجينة الكلاج من ايه عوض بالصور و الخطوات

البرك التركية بعجينة الكلاج  من ايه عوض بالصور و الخطوات

البرك التركية اتعلمتها من صفحة مميزة Noor.H KitchenAid
ياريت تجربوها سهله جدا وطعمه ونتيجتها مضمونة

هنحتاج فى وعاء نخفق بيضة وكوب ونصف حليب والوصفة الاصلية فيها كوب جليب ونصف كوب رائب
نضيف عليهم ملعقتين كبار زيت وملح وفلفل



  هنحتاج عجينة الكلاج الجاهزة نصف 3 ورقات منها وانا بحب اضيف مسحة زبدة بالفرشاه فى النصف


ونضيف شوية من الخليط


 للحشو كميه من اللحم المفروم مع الجبن الموزاريلا والبقدونس
خليكى كريمة تكون الحشوة اطعم وانا بحب اعصج مفروم الضانى مع البتلو بتكون اطعم




نصف فوق الحشو 3 طبقات من عجينة الكلاج ونقيهم بخليط من الحليب والبيض ونضيف الحشو مره ثانيه بعدين اخر 3 طبقات من عجينة الكلاج وعلى وسطح الصينيه اخر كميه من الحليب والبيض وتقطع بالشكل المحبب و هضيف كميه وفيره من البقدونس والموزاريلا و




 تدخل فرن ساخن مسبقا على 180 ولاننا هنختار صينيه حوافها قصيره مش هتحتاجى تشغلى الشواية هى هتحمر وحدها


تقطع وتقدم بالف هنا



الوصفه من