تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 16 يناير، 2014

السبيط المقلى المقرمش بالصور و الخطوات

المقادير:
كيلو سبيط متنظف كويس
نص كوب خل
دقيق و زيت للقلى
التتبيلة:
ثلاث فصوص ثوم مفروم
م ملح
م كمون
م بهارات
نص م شطة
ليمونة و اربع ملاعق خل
م ك دقيق

 
بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين......الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه

 
التتبيله لازم يعود فيها مش اقل من ساعتين.....
دة الثوم
 
 
بتحضرى الخلطة بتعتك
م ملح
نص م شطة
م كمون
م بهارات
و ليمونة و 4 ملاعق الخل و اهم حاجة 3 فصوص التوم المفرومين



و متنسيش م الدقيق الكبيرة
 

 بتقلبى المكونات مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى


 وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق و يكون الزيت ساخن و اول ما تخلصى كام واحدة حطيهم فى الزيت مع بعض و هكذا


يستحب تغطية الإناء عشان بتترقع أثناء القلي
 

و صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا
 

 

0 التعليقات :

إرسال تعليق