تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 18 فبراير، 2014

لازانيا بالجمبرى بالخطوات المصوره

 المقادير:
2 م زيت زيتون
بصلة متوسطة
فصين توم كبار
م صلصة
ثمرة فلفل اخضر كبيرة
ملح… شطة… نص ليمونة صغيرة
كيس لازانيا
م سمن لدهن القالب


 الطريقة:
هتشوحى البصلة و التوم فى الزيت ثم ضيفى الفلفل و الجمبرى و م الصلصة



هتسيبي الجمبرى ينزل مايته تماما و يشربها تانى ضعى ملحك و شطة و بابريكا (اختيارى) وعصير نص الليمونة الصغيرة و كدة يبقى الحشو جاهز 





 اسلقى اللازانيا (حتى لو النوع اللى مش بيتسلق علشان احنا هنشتغل من غير بشامل )……….. طبعا الماء بيكون فيه م ملح و 2 م زيت هتبداى تدهنى القالب ب السمن.. و ترصى الازانيا …ثم الحشو ….ثم الموتزاريلا… ثم الازانيا …ثم الحشو ….ثم الموتزاريللا…. هكذا 







نصيحة:

قبل ما تشتغلى شوفى انت هتسخدمى اى قالب و حطى الازانيا فيها و احسبى هتستخدمى كام واحدة …و اسلقى العدد اللى انتى هتستخدميه .

نصيحة اخرى :
اللازانيا المسلوقة يا اما تسلقيها قبل ما تشتغلى مباشرا و تخدى المكرونة من الماية على القالب , او لو سلقتيها بدرى يبقى انقليها فى ماية و تلج علشان متلزقش فى بعض .

دخليها الفرن تقريبا نص ساعة او ساعة الا ربع … او لما وشها يحمر ...
طبعا الكل حسب فرنه





تقدم بعد ما تهدى مينفعش تقديمها اول ما تطلع من الفرن .

الوصفه من

شطرة و لهلوبة

0 التعليقات :

إرسال تعليق