تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 9 فبراير، 2014

الكبيبه الشامي بالتفصيل من مطبخ داليا شبانه

طريقه عمل الكبيبه الشامي بالتفصيل من مطبخ داليا شبانه
المقادير:
250 جم برغل منقى ومغسول ومنقوع 10 دقائق
500 جم لحم بقرى صافى مفروم
1 بصلة
1 مرقة فورية
1 م ص ملح
بهار لحم
بصل وثوم بودرة
1\4 م ص قرفة
1\4 م ص جوزة الطيب
فلفل


 
اولا نصفى البرغل جيداااااااااا من الماء
ويوضع مع البصلة بعد تقطيعها مكعبات فى محضرة الطعام او المفرمة
ويفرموا جيدا فالاول قبل اضافة اللحم عشان نضمن انه يكون ناعم


وتضرب جيدا دة اول دقيقتين على سرعة متوسطة
 

ثم نضيف اللحم ويتبل بالبهارات المزكورة ونفرم تانى
 
  
دة شكلها بعد التجانس التام .. نتأكد ان مفيش تكتلات من البرغل لازم كلها تكون ناعمة ومتجانسة وكتلة واحدة


 نضعها فى وعاء ونتركها ترتاح ف الثلاجة حتى يسهل تشكيلها


 نحضر دلؤقتى اللحم العصاج:
250 جم لحم بقرى مفروم
1 بصلة
بهارات حسب الرغبة
رشة قرفة
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل
مرقة فورية

نشوح البصل على النار


 ومن ثم نضع اللحم المفروم مع التقليب المستمر حتى لا تتكتل اللحمة


  ونتبلها بالبهارات ونتركها حتى تجف ميتها ونتركها لتبرد


  كدة حضرنا كل حاجة محتاجنها نبدا فى التشكيل


  نكور الكمية الموجودة كلها عشان نوفر الوقت وناخد كورة كورة نحشيها ونشكلها


  نعمل فتحة فى الكرة ونلفها بالاصبع كأنك بتقورى محشى بالظبط

  نحشيها بكمية متساوية فكل مرة من اللحم العصاج


  نقفلها كويس من كل جهة ونكورها تانى


ونلفها باطراف الايدى حتى تاخد الشكل دة



نخلص الكمية كلها بنفس الطريقة ونرصها فى قالب ونغطية ونفرزها فى الفريزر وبعدين نعبيها فى اكياس محكمة الغلق عشان تستخدميها فى اى وقت فرمضان او فغير رمضان
دى مش الكمية كلها على فكرة دى جزء منها


 وقت القلى يفضل قليها فى زيت غزير وساخن مباشرة من الفريزر



ودة شكلها النهائى اتمنى تعملوها ... ومتأكدة انها هتعجبكم
الكبيبة الشامى من مطبخى .. سهلة وخطواتها كلها مفصلة داخل الالبوم خطوة خطوة .. ومن المقبلات المفضلة لية وبحب اعملها جدا صحة وهنا




الوصفه من مطبخ داليا شبانه
Dalia's Kitchenمطبــخ داليــــــا

0 التعليقات :

إرسال تعليق