تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 20 فبراير، 2014

فطائر مقلية هشة والطعم خيااااااااال من مخبوزات فريده

 * المكونات *
3 كوب دقيق 
1 كوب لبن دافئ 
1 م ك خميرة
1 م ك سكر 
1 بيضة 
3 م ك زيت
1/2 م ص ملح

* الطريييييييييييييقة *
نذوب الخميرة والسكر مع اللبن الدافئ ونتركها 5 دقايق ثم نضيف علي الخليط الزيت والبيضة والملح ونقلب
ثم نضع الدقيق في مصفاة او منخل وننخله علي 3 مرات علي خليط اللبن والخميرة
** ملحووووووووووووووووووظة ** مش هنضيف الدقيق مرة واحدة علي 3 مرات ننخله علي الخليط عشان تكون هشة جدا وطبعا ممكن في عجان او باليد وبعدها نعجن الخليط 5 دقايق باليد او بالعجان وهنلاحظ ان العجينة بتلزق مفيش مشكلة ونغطيها ونتركها ساعة في فرن دافئ تتخمر ويتضاعف حجمها


وبعد تخمر العجينة وزيادتها للضعف نقطعها كرات صغيرة ونرش دقيق لان العجينة بتلزق


-ثم نفرد العجينة فرد رقيق كما بالصورة


وهنا نحشيها علي حسب الذوق
حشوة بطاطس مهروسة مع لحم عصاج وكسبرة خضراء


 او عصاج لحم وممكن بسطرمة وجبنة او روستو او سلامي


ده حشو البطاطس المهروسة


وده حشو السلامي مع الجبنة


ثم نقفلها جيدا من جميع الجوانب كما بالصورة


وده شكلها بعد ما قفلتها تمام


ونرش طبق دقيق ونرص الفطاير كلها ونتركها مغطاة ترتفع 15 دقيقة قبل التحمير


ثم تحمر الفطائر في الزيت علي نار متوسطة مع التقليب


* ملحوووووووووووظة *
اثناء التحمير نرش الزيت علي الفطائر بالمعلقة من فوق حتي ترتفع


وده شكلها من الداخل بحشوة السلامي والموتزاريلا اممممممم 


وده شكل حشوة اللحم المفروم


هشة وطعمها رائع ومش بتشرب زيت نهائي من الداخل جربوها بجد عشاء رائع بالف هنا



الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق