تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 13 فبراير، 2014

الجمبري المشوي علي الجريل من مطبخ فريده




اولا : تنظيف الجمبري
باستخدام مقص ومن عند الراْس نقص القشرة بالطول من ظهر الجمبري كما بالصورة .

ثم نخرج الكيس الرملي من الظهر بسكين كما بالصورة .



** تتبيلة الجمبري***

( عصير بصلة مبشورة + قطع ثوم صغيرة +شبت اخضر +فلفل احمر مبشور +عصير ليمونة +ملح وكمون وفلفل +5 ملاعق ك زيت )
تخلط المكونات مع عصير البصلة ويتبل الجمبري ثم يضاف عليه الزيت ويترك جانبا .



تسخن الجريلا جدا علي نار عالية ثم نضع الجمبري علي مرتين او 3 .



يقلب الجمبري بعد 4 دقائق علي الجهة الاخري
ثم نجهز صينية ونضع فيها الجمبري ويغطي فورا لانه بيكمل تسوية بالحرارة .



بعد الانتهاء من كل الكمية نضعها كلها علي الجريلا ونهدئ الحرارة 5 دقائق ويغطي .


ويقدم مع شرائح الليمون والارز والسلطة .






الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق