تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 17 فبراير، 2014

سمك بوري مشوي في الفرن مع دقة الثوم اللذيذة

سمك بوري مشوي في الفرن مع دقة الثوم اللذيذة

سمك بوري او اي نوع منظف (نحتفظ ببطارخ السمك لعملها مع الارز)+كسبرة خضراء+ عصير 2ليمونة +م كمون ناعم +4 فصوص ثوم مبشور+قطع فلفل اخضر رومي صغيرة+ملح +زيت


نخلط الثوم وعصير الليمون والملح والكسبرة الخضراء وفلفل رومي او حار +ربع م كركم او 1 م مسطردة+ملح و3 م ك زيت

** في جلد السمك من الخارج نعمل قطعات خفيفة بتسهل وتسرع من تسوية السمكة
** نتبل السمك بالخليط من البطن وفي الفتحات الصغيرة ثم يترك ساعة او اكثر في التتبيلة



يرش بمعلقة زيت علي السمك ثم نضع في قاع الصينية حلقات بصل حتي لا يلتصق بالصينية ونرص السمك فوق حلقات البصل ثم نسخن الفرن علي 220 درجة او حرارة عالية ويسوي من 30 ل40 دقيقة




**تتبيلة السمك***
( فلفل احمر رومي او حار+1/2 كوب خل+1/4 كوب ماء+5 فص ثوم مفروم+عصير ليمون +ملح وكمون وكسبرة ناشفة
بمجرد خروج السمك من الفرن نضع عليه التتبيلة ونتركه 5 دقائق يتشرب التتبيلة




ثم يقدم السمك مع الخبز او الارض وسلطة خضراء وطحينة
ملحوووظة احتفظت ببطارخ السمك وعشان تحتفظ بشكلها يسوي الارز 3/4 تسوية ثم نعمل في الارز فتحات بشوكة ونضع علي وجهه البطارخ بتستوي بسرعة جدااااااااا

ويقدم السمك باْلف هنا




الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق