تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 13 فبراير، 2014

فطيرة الصاج اللذيذة سهله و سريعه من مطبخ فريده

 المكونات&&&


2 كوب دقيق+1كوب لبن دافئ +1/4 كوب ماء دافيء+رشة ملح

** الطريقة&

نضع الدقيق والملح وعليهم اللبن ونكمل بماء ونجمع العجينة وممكن نحتاج قليل من الدقيق لتجميع العجينة مفيش مشكلة المهم تكون عجينة طرية وناعمةوتترك في فرن دافئ لترتاح مغطاة ببلاستيك مدة 1 ساعة .



ثم نقطعها حجم ليمونة او بيضة الافضل قطع صغير بتكون اسهل في الفرد .



ثم نفرد العجينة بنشابة فرد رقيق ورفيع
كل ما كانت رقيقة افضل طبعا زي الرقاق .


 كما بالصورة فردتها بشكل دائري رقيق جدا .



هنا حشيتها خليط من التونة والبطاطس المهروسة ورشة شبت طازج .



ويمكن حشوها بعصاج اللحم او فراخ بشرط نضع طبقة رقيقة من الحشو مع الجبنة طبعا .




اخيرا ندهن طرفها بالماء وتقفل جيدا كما بالصور او مثل القطايف .


هنا سويتها دايت بدون اي دهون مجرد صينية تيفال ونقلبها حتي تستوي علي فكرة بتستوي بسرعة جدااا  .



 وده شكل الفطيرة بدون زيت بعد تقطيعها يممممممممم .



اما هنا سويتها مع 2 م ك زيت مع التقليب باستمرار حتي تنضج وتصبح ذهبية اللون .



سهلة وطعمها روعة والحشو علي ذوقكم بالف هنا….




الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق