تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 17 مارس 2014

اوراك فراخ محشية مع بطاطس بالكركم

اول شئ نستخدم سكينة رفيعة ونبداْ نخلي العضم من اللحم كما بالصورو وانا اخدت البواقي من خلي الفراخ وعملت شوربة نسقي بيها البطاطس

او ممكن طبعا تشتريها مخلية جاهزة

ثانيا _( تتبيلة الفراخ)

ليمونة+ماء بصل+فص ثوم مبشور+زعتر مع حبهان مع ورق لورا مطحونين+رشة قرفة+معلقة ص ملح) ننقع الفراخ في الخلطة


ثالثا_(ارز الحشو)

(1 كوب ارز انا استخدمت نصف رز مصري ونصف طويل الحبة +نصف ك بسلة+لب البصل اللي استخدمناه في تتبيلة الفراخ+ملح وفلفل وكركم وقرفة)الطريقة- نشوح البصلة ثم نضيف عليهاالبسلة ونصف معلقةص سكرونشوحهم ثم نضيف الرز المغسول بدون نقع ونضع عليهم الكركم ومعلقةص ملح مع الفلفل و نقلب ثم نضيف عليهم3/4 كوب ماء ساخن ونتركهم يغلوا وبعدها نهدئ النار تتشرب فقط ثم بعدها نتركه يبرد





&& طريقة الحشو&&

1- نضع جزء من الارز علي الفراخ الفراخ وعشان نقفلها نستخدم اما خلة اسنان او نخيطهم عادي بخيط وابرة انا الصراحة خيطتهم لعدم وجود خلة



رابعا_(طريقة البطاطس بالكركم وحبة البركة)

(2 حبة بطاطس مقطعة بالسكين شرايح رفيعة+معلقةك كركم+1 فص ثوم كبير+1 بصلة صغيرة شرايح+ملح وفلفل) نضع البطاطس في الصينية وعليهم البصل والثوم ورشة من الكركم نصف المعلقة تقريبا ثم نضيف عليهم 1 كوب شوربة ملحوظة (انا عملت من العضم وبواقي خلي الفراخ شوربة عشان اسقي بيها البطاطس )او استخدمي1كوب ونصف ماءمع مكعب مرق وتسقي بيهم ال2 تمام


وبعد ما نسقي البطاطس نرش باقي معلقة الكركم علي البطاطس مع رشة حبة البركة ونرص عليهم اوراك الفراخ المحشية وعليهم رشة من حبة البركة علي فكرة بتدي طعم خطير وكده تمام وبدون اي سمن لان اوراك الفراخ بتنزل الدهن وكفاية جدا


ونغطي الصينية بورق فويل بس بعيد عن الفراخ عشان ما يلزقش او ممكن نغطيها بصينية مرتفعة وتدخل الفرن 45 دقيقة علي حرارة180 درجة وبعدها نرفع الفويل ونحمرهم تحت الشواية او نتركهم علي اعلي رف يتحمروا بدون شواية

وبالف عاااااااااافية وهنا



الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق