تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 27 مارس 2014

صينية فريك بالفراخ شهية جدا بالفرن

المكونات ***


(فرخة مقطعة قطع
م ص من خليط لورا وحبهان وقرفة
1 م ص مسح ملح
2 كوب فريك غير منقوع
2 فص ثوم
بصلة قطع
مكعب مرقة وفلفل
فلفل رومي

لعمل الشوربة ***

اول شئ ناْخذ الرقبة والاجنحة والجزء المتعلق بالورك ونضع عليه فلفل رومي وبصلة وفلفل وحبهان وملح ومكعب مرقة ونشوحهم ثم نضيف عليهم ماء
وكده نكون جهزنا شوربة نستخدمها للطاجن وطبق بجانب الصينية مثل شوربة او ملوخية


نضع معلقة سمن ونحمر قطع الفراخ كما بالصورة ثم نضعها في طبق ونضع مكانها البصل



ثم نشوح البصل مع فلفل وخليط من قرفة و لورا وحبهان مطحون معلقة صغيرة



ثم نضع الفريك وطبعا مش هننقعه عشان يستوي مع الفراخ فوق البصل وعليه 2 فص ثوم مبشور و معلقة ص ملح  ونقلب



ثم نضع الفريك في صينية مع الفراخ ولكل كوب 2 كوب شوربة



ثم نضع الشوربة عل الصينية وندخلها الفرن ونغطيها بورق فويل علي حرارة 190 مدة ساعة او حتي تنضج



ثم ننزع الغطاء او ورق الفويل ونترك الصينية تحت الشواية او نتركها حتي يتحمر وجهها



ونقدمها مع بقي طبق ملوخية مصرية او طاجن بامية
اممممممممممممممم





من

0 التعليقات :

إرسال تعليق