تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 30 مارس 2014

كيكة بحشوة الايس كريم وصوص الفراولة بالخطوات

 من مطبخ منال عفيفي كيكة بحشوة الايس كريم وصوص الفراولة بالخطوات


اولا :المكونات
بنحتاج كيكة شيكولاتة عادية
انا هنا عملت كيكة شيكولاتة (4 بيضات – كوب ونص سكر – نص كوب زيت -مع فانيليا وخلطتهم في العجان الكهربائي ثم اضفت عليهم كوب الا ربع حليب وخفقت الخليط تاني ثم اضفت حوالي 2 كوب ونص من الدقيق المنخول ومضاف له 2 م ص بيكنج بودر و3 م ك كاكاو بودرة)وخفقت الخليط بمضرب السلك ثم صبيته في صينية مدهونة ومرشوشة بالدقيق
انا هنا استعملت صينية فارغة من الوسط مثل الصورة


وبعد لما اطلعها من الفرن اتركها تبرد قليلا ثم اقوم بقص الجزء الاعلى من الكيكة ونضعه
جانبا



بعد كده نأخذ ملعقة ونحاول ان نفرغ منتصف الكيكة بدون ان نصل للقاع بحيث يطلع الفراغ كله متساوي


بعد كده بنحضر حشوة الايس كريم ودي المقادير بتاعتها:
- 2 ظرف دريم ويب (كريم شانتيه بودرة )
- ا ظرف كريم كراميل (البودرة مش الكراميل السائل)
- 5 م ك حليب بودرة
م ك جيلاتين بودرة مذابة في ربع كوب ماء دافيء
-8 حبات جبن كيري
-علبة قشطة



بنخلط المكونات كلها معا في الخلاط حتى تتجانس المكونات معا ويشبه خليط الايس كريم



بعد كده بنحضر صوص الفراولة(للاسف لم اصوره )
نضع حوالي 2 م ك مربى الفراولة مع ظرف جيلي فراولة مع كوب ماء على النار
ونقلبهم حتى يختلطوا معا ويذوب الجيلي والمربى
ثم نشيلهم من على النار ونضعهم في طبق زجاجي حتى يبرد ومن الافضل ان نضعه بالثلاجة حتى يتجمد قليلا
نبدأ نضع من خليط الايس كريم بالملعقة في الفراغ اللي عملناه في الكيكة
سوف نضع نصف خليط الايس كريم
ونضع صوص الفراولة في منتصف حشوة الايس كريم


وبعد كده نغطيها بالباقي من خليط الايس كريم


ثم نضع عليها الجزء الاعلى اللي قصيناه من قبل ونضغط عليها قليلا حتى لا يظهر اي فراغ بين الجزئين


ونزينها بأي طريقة نحبها
انا هنا غطيتها بالكريم شانتيه ورشيت عليها من فتات الكيك اللي طلعته منها



ومن الافضل ان نتركها ليلة كاملة في التلاجة( مع تغطيتها طبعا حتى لا تجف )لان طعمها بيكون احلى والذ في اليوم التالي
ولو حبيتي تعمليها من غير صوص الفراولة برده بتبقى حلوة جدا



من

0 التعليقات :

إرسال تعليق