تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 23 مارس، 2014

كاسات الكولد تشيز كيك بالصور و الخطوات

 المقادير :
علبه بسكويت دايجيستف ٤٠٠ جرام.
١٠٠ جرام زبده صفرا سايحه
نصف كيلو فراوله أنصاف
٢ كيس كريم شانتيه
حليب
٢ ملعقه سكر بودره كبيره
عصير ليمونه
١٠٠ جرام زبادي
٢٥٠ جرام جبنه كريمي
باكو جيلي فراوله
نصف كوب ماء دافئ ….. 

الطريقه : 
نكسر البسكوت و نطحنه ثم نضيف اليه الزبده و نقلبه في الخلاط


 و نرصه في الكاسات ( ملحوظه : هذا المقدار ل١٢ كأسه ) و تضغط علي البسكوت جيدا لكبسه و لا يتعدي ربع الكاسه عشان ميبقاش ناشف ثم يوضع في الثلاجه حتي نحضر الموس الخلص به


 نضرب بودر الكريمه مع الحليب المثلج ثم نضيف عليه الجبنه الكريمي و نستمر في الخفق و نضيف الزبادي و الليمون و السكر


و نحضر باكو الجيلي نفرغه في اقل من نصف كوب دافئ و تضعه علي الكريمه


 و نستمر بالخفق الي ان يتجانس


 ثم نحضر الكاسات و نضع الكريمه في كيس الحلواني 
و ترص أنصاف الفراوله المقطعه كما هو موجود بالصور


ثم نضع الكريمه و نسيب اقل من ربع الكأس فارغ من فوق للمرحلة الاخيره


و نضع الكاسات في الثلاجه لمده لا تقل عن ٣ ساعات حتي تتماسك الكريمه


و بعد ال٣ ساعات نكون مجهزين باكو جيلي في ٢ كوب ماء و نسيبه يبرد خالص ثم نضيفه فوق الكاسات و ندخله مجددا الثلاجه لمده ساعه ليتماسك ثم بعد الساعه نزينه حسب الرغبه و بالهنا و الشفا


من وصفات

0 التعليقات :

إرسال تعليق