تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 9 مارس، 2014

كالزوني التونه من مطبخ فريده

 المقادير :

2 كوب دقيق + 2 معلقة كبيرة مسح سكر + 1 معلقة كبيرة خميرة فورية + معلقة زعتر صغيرة
+ لبن دافئ للعجن( حوالي نصف كوب)  + 1/2 معلقة صغيرة ملح 3 معالق كبيرة زيت

الطريقة :

تعجن المكونات باللبن الدافئ وتوضع في فرن دافئ وتغطي جيدا لتتخمر
ملحوظة نضع اللبن واحده
واحده حتى تلم العجينه فقط


ثم نجهز الحشوة الاولي وهي عبارة عن

2 فص ثوم + بصلة صغيرة + فلفل رومي او حار + حبة طماطم + حبة بطاطس صغيرة مسلوقة ومقطعة مكعبات صغيرة + علبة تونة قطعة واحد  + جبنة شيدر وموتزارلا
نشوح البصلة في معلقة زيت ثم نضع عليها قطع الثوم
ثم نضع الفلفل الرومي


وعليهم نضع قطع الطماطم ونشوح علي نار علية حتي ينشف الماء ولا يبلل المعجنات ثم نضع عليهم البطاطس المسلوقة والمقطعة قطع صغيرة ونطفئ النارونضع الملح والفلفل


ثم نفرد العجينة دائرة بعد التخمر ونقصها مقاس الصينية زي كده 
اهم شئ نفردها رفيعة ورقيقة زي الصورة


ثم نفرد الحشو عليها ومن فوقه التونة وجبنة شيدر ثم موتزاريلا


ثم نغلق العجينة كما بالصورة زي القطايف وندهن وجهها بيض وممكن زيت حسب الرغبة انا دهنتها بيض
ولازم ندهن الاطراف كمان بيض عشان نقفلها وبعدين نقفلها بالضغط علي الاطراف بشوكة زي الصورة


والحشوة التانية عبارة عن

سلامي +جبنة شيدر وموتزاريلا+كاتشاب ومستردة +فلفل رومي وزيتون
اول حاجة دهنتها كاتشاب ومسطردة


ثم سلامي وجبنة وفلفل وزيتون


بالنسبه للتسويه :

نولع الفرن علي اعلي درجة ربع ساعة وبعد ما نحشيها
وندهن الوش بيض ندخلها وبلاش نوطي الفرن خالص
هتاخد حوالي 5 دقايق تستوي من تحت وبعدين نولع الشواية نحمر الوش
وبكده هتكون طرية ومستوية واخر طعامة

ده شكلها بعد ما استوت ايه راْيكم :)


شكل التسويه


وده بعد ما قدمتها



الوصفه من 

مطبخ فريدة فى كل شىء

0 التعليقات :

إرسال تعليق