تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 7 مارس، 2014

بلح الشام من مطبخ فريده بالخطوات المصوره

 طريقة الشربات

المقادير :
3 كوب سكر+2 كوب ماء+عصير 1 ليمونة
الطريقة(نضع المكونات علي النار مع التقليب حتي يذوب السكر ونتركهم يغلوا لمدة 10 دقايق ثم نخفض النار 15 دقيقة اخري ثم تضاف الفانيلا ومعلقة زبد او سمن ونتركه يبرد
لاْن السمن بيضيع طعم قلية الزيت ويبقي زي المحلات


طريقة بلح الشام 

المقادير :
 (1 ونصف كوب دقيق+1ونصف كوب ماء+2 معلقة كبيرة نشا +1ونصف م كبيرة دقيق سيمولينا او سميد +2 معلقة كبيرة ذبدة+3 بيض +1 معلقة ص مسح سكر+1/4 م ص ملح ) +2 معلقة فانيليا للشربات والعجينة 


الطريقة :
نضع الماء مع الزبدة مع الملح والسكر ونتركهم علي النار يغلوا جيدا 



وبمجرد ما تغلي المقادير نضيف التالي فقط (الدقيق مع سرعة التقليب ونهدئ النار جدا ونتركها حوالي 3 دقائق لتسوية العجين مع التقليب ثم نتركه في طبق لتبرد العجين 



وبمجرد ما يبرد نضيف النشا +دقيق السميد او السيمولينا ونخلط بالمضرب جيدا



ثم نضيف البيض مع معلقة ص فانيليا واحدة واحدة مع الخفق بسرعة بمضرب او مضرب يدوي 



ثم نضع العجين في كيس مع قمع بلح الشام وممكن علي اليد ونقطعه او في الطاسة مباشرة ونقصه بمقص



طريقة التسوية الصحيحة :
علي اصغر شعلة بوتاجاز نضع الزيت يسخن ونهدي النار جدا ونقلبه علي الناحيتين وهقولكم علي سر جميل يخلي بلح الشام مقرمش من بره وطري من جوه (( طبعا هنسوي بلح الشام علي اقل شعلة ونار هادية وبمجرد ما يتحمر ويبقي ذهبي فاتح زي الصورة نطلعة ونتركه في طبق يبرد شوية حتي ننتهي من كل الكمية وبعدها نضع الزيت علي نار متوسطة ونرد بلح الشام للنار تاني ياخد لون ذهبي اغمق وكده هتلاقوه طري من جوه ومن بره مقرمش ))



وهنا بعد ما خلصت كل الكمية رجعتها الزيت تاني مش كلها جزء جزء طبعا وتطلع علي الشربات فورا ولازم نتركه في الشربات من 5 ل7 دقايق يتشرب كويس



ثم نضعه بعد ما يتشرب الشربات كويس في مصفاة للتخلص من الشربات الزائد 



ويقدم بالف هنا




من 
مطبخ فريدة فى كل شىء

0 التعليقات :

إرسال تعليق