تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 9 مارس، 2014

كفته الحاتي المشويه في الفرن من بيرو

 الكفتة المشوية أو كفتة الحاتى

وليها طريقتين

1-  إما تتشوى على الفحم 


أو

2- فى الفرن ونبخرها بفحم بعد السوا
انا هاعرض الطريقتين بإذن الله

المقادير :
نصف كيلو لحم مفروم مع قطعة دهن (شحم)
وعليهم نصف كوب بقدونس مفروم
بصلة مفرومة ناعم
ملح وفلفل أسود


الطريقة :

نخلط المكونات وبإيدينا نعجنها كويس



لو هاتعمليها فى الفرن 
نشكلها على معلقة خشب



ونراعى يكون صباع الكفتة كبير لأنه هايكش ويصغر فى التسوية 
ونرصهم فى صينية



ونرفعهم على نار وسط
هانلاحظ أنهم بينزلوا المية بتاعتهم
هانسيبها لغاية ما تشرب المية تانى
وبعدها ندخلها الفرن عشر دقائق بس علشان تتحمر وأول ما تطلع نبخرها بالفحم



أما لو على الفحم فبنشكلها على الأسياخ الخاصة بالكفتة 




وأقدم الكفتة بألف هنا



الوصفه من 
مع بيرو أحلى

0 التعليقات :

إرسال تعليق