تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 4 مارس 2014

صينيه البطاطس بالكفته من مطبخ فريده

 المكونات***


1/2 كيلو لحم + 1/2 م ص ملح +1 م ص بهارات لحم +1 بيضة +1 م ص بقسماط مطحون +رشة قرفة +2 م ك سمن +2 بصلة + 4 فص ثوم كبير + فلفل اسمرفلفل رومي واحمر +مكعب مرقة +2 كوب ماء او شوربة +3 حبات بطاطس كبيرة

&&& الطريقة &&&
نضع اللحم المفروم مع البيضة والبقسماط و القرفة والملح وفلفل اسمر وبصلة صغيرة مبشورة و2 فص ثوم ونخلط جيدا ثم نضعها ربع ساعة في الفريزر تتماسك



 نشكل اللحم كرات صغيرة كل الكمية ثم نسخن السمن جدا حتي لا تلتصق كرات اللحم بالطاسة ونضع كرات اللحم علي مرحلتين تتحمر جيدا من جميع النواحي ولا تقلب الا لما تتحمر جيدا حتي لا تتفتت



 نرفع كرات اللحم في طبق جانبا ومكانها نضع شرائح البصلة ونشوحها مع 2 فص ثوم كبير



وبعد ان نشوح البصلة نضيف قطع البطاطس ويضاف فلفل اسمر ومعلقة بهارات والفلفل الرومي ونهدئ النار عليها وتغطي مدة 5 دقائق 



ونضع مكان تشويح البطاطس 2 كوب ماء ومكعب المرقة وملح ونتركها تغلي ثم نضعها علي الطاجن ويغطي الطاجن بفويل ويدخل الفرن علي حرارة 220 مدة نصف ساعة ثم ننزع ورق الفويل ونترك الطاجن ربع ساعة اخري يتحمر وجهه وتتكثف الصلصة



 ثم نضع البطاطس في طاجن وعليها الكفتة وتقلب



 ويقدم بالف هنا مع ارز بالشعرية او خبز وسلطة وبالف هنا انا بفضل الصوص البني وعشان كده زودت 1 م ك صويا صوص



 بالف هنا طاجن الكفتة مع البطاطس



الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق