تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 4 مارس، 2014

فراخ مخلية مشوية والطعم حكاااااية من مطبخ فريده

 فراخ مخلية مشوية والطعم حكاااااية من مطبخ فريده
1- فرخة مخلية من العظم
2-تتبيلة الفراخ ( عصير بصلة مبشورة ونحتفظ بلب البصل لصلصة
المكرونة +1 ليمونة +2 فص ثوم شرايح +1 م ص بابريكا +1/2 م ص فلفل اسمر +1 م ص ملح +1 م ص عسل نحل +1/4 م ص قرفة
الطريقة نخلط ماء البصل مع التوابل وشرايح الثوم وعصير الليمون والعسل وننقع الفرخة المخلية من العظم وحجمها يكون متوسط مدة ساعة او اكتر


بعد نقع الفرخة نسخن الشواية جدا وندهنها زيت ثم نضع الفرخة علي جهة الجلد ونتركها علي نار عالية 3 دقايق ثم نقلبها علي الناحية الاخري



ثم نقلبها علي الجهة الاخري



ونهدئ النار ونغطييها ونتركها من 15 ل20 دقيقة بحيث يكون اللحم من تحت والجلد من فوق
ملحووووظة
بعد ما تستوي نزود النار تاني ونقلبها عشان الجلد يتحمص ويقرمش وما يبقاش طري



وعشان الطعم يبقي اجمل وتاخد ريحة الفحم ولعت قطعت فحم وبعد ما الفرخة استوت وضعتها علي الشواية وعليها رشة زيت خفيفة وغطيت 5 دقايق 



يممممممممي طعمها خطير وكانها فعلا مشوية علي الفحم بالف هنا




من

0 التعليقات :

إرسال تعليق