تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 13 مارس، 2014

الخبز الفينو من مطبخ شاهي بالخطوات المصوره

 3 كوب دقيق
نصف كوب زيت
من كوب الى كوب و نصف حليب دافىء على حسب العجين ما يحتاج
2 ملعقة كبيرة خميرة فورية 
ملعقة كبيرة سكر 
نص ملعقة صغيرة ملح

نذوب الخميرة مع السكر بشوى من الحليب


نضع كل المكونات فى العجان ماعدا الحليب يضاف شوى بشوي


نعجها جيداا لمدة لا تقل عن 10 دقايق عجن ثم نتركها تخمر فى مكان دافىء ساعة و دى مرحلة التخمير الاولى 


هنا بعد ساعة كان خمرت


نبدأ نقسم العجين


و نأخد جزء و نفرده


و نلفه رول مثل الصورة و نشيل الزيادات و نقفل الجوانب جيدااا (ملعشى الصورة بتاعت الخطوة دى اتمسح منى بالغلط)


و نعمل فتحات بالسكين بهذا الشكل و هنا عملت شكل مختلف عن العيش التقليدى ممكن تغيروا فى الاشكال و تفننوا زى ما تبحوا
بعد الانتهاء من التشكيل نتركها تخمر لمدة ساعة فى مكان دافىء فى الصورة واضح انها خمرت شوية لان على ما عملت الكمية دى و اشتغلت فى غيرها كانوا دول خمروا شوية 


دا شكلهم بعد ما عدت ساعة بالظبط ندهنهم ببيضة مخفوقة مع شوية حليب و رشة ملح نخبزهم فى فرن سااااااااااااااااااااااااااااخن على حرارة اعلى من المتوسطة


هنا بعد ما استوى العيش واتحمر
حاجة مهمة جداا جداا لازم اول ما العيش يطلع من الفرن نلفة كويس جداا بفوطة عشان يفضل طرى و بعد ما يبرد تمام نحطى فى اكياس و نحتفظ بية فى الفريزر لمدة اسبوع 


اتفضلواااااااااااااااا


الوصفه من

0 التعليقات :

إرسال تعليق