تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 16 مارس، 2014

الماكرون من مطبخ داليا السواح

 الماكرون من مطبخ داليا السواح

المقادير :

١٠٠ جرام لوز مطحون ناعم جداااا بدون قشر
١٨٠ جرام سكر بودره
١٠٠ جرام بياض بيض او تقريبا ما يعادل بياض ٣ بيض 
٣٥ جرام سكر عادي

ملحوظة هامه :

يجب استخدام الميزان الديجتال في إعداد المقادير حتي تكون مظبوطه تماماً

الطريقه :

يضرب بياض البيض بالمضرب الكهربائي و يضاف اليه السكر العاااادي تدريجيا حتي يكون مارينج ابيض كما بالصورة 


و في هذا الوقت نكون طحنا اللوز جيدا و نضيفه الي السكر البودره و ننخلهم كويس جداااا بالمنخل حتي لا يكون هناك اي شوائب او اجزاء مكلكعه تؤثر علي الخليط

و بعدها نبدأ باستخدام معلقه خشب و نضيف خليط اللوز و السكر الي البيض و نقلبه تدريجيا بالملعقة الخشب مش بالمضرب خاااالص و تقلبي بالراحة عشان ألهوا ميطلعش 


و في نهايه اخر جزأ و نضيف قطرات بسيطه من اي ألوان صحيه لدينا حتي يكون بالشكل ده أنا هنا اخترت لون احمر


بعدها نصب الخليط في كيس حلواني و اهم شئ نضع ورق زبده او فرخ سيلكون و نبدأ بوضع العجين بكيس الحلواني علي الصاج




و اهم تكه بعد ما نخلص رص الدواير نترك الصاج قبل دخوله الفرن لمده ساعه حتي تنظف الدوائر و تكون قشره لامعه خارجي


و بعدها ندخلها الفرن لمده ١٠ دقائق فقط علي درجه حراره ١٦٠ في الرف الأوسط و بعد الانتهاأ نترك الماكرون بعد طلوعه من الفرن حتي يبرد تماماً قبل ما نشيله من مكانه


و بعدها نضع حشوات اما صوص الكراميل او صوص الشيكولاته او النوتيلا و بالهنا و الشفا


من 

Dalia Elsawah

0 التعليقات :

إرسال تعليق