تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 23 مارس، 2014

الخبز المقلي بحشوة اللحم من مطبخ فريده

 المكونات***
2 كوب دقيق
1/2 م ص ملح
2 م ك خل
2 م ك زيت
2/3 كوب ماء او ماء دافي للعجن لتجميع العجينة

الطريقة***
نخلط المكونات ثم يضاف الماء الدافئ لتجميع العجينة ثم تعجن باليد 3 دقائق ثم تغطي 3ساعة ترتاح


بعد ما ترتاح العجينة 2 ساعة نقطعها دوائر صغيرة ثم نفردها بنشابة مع استخدام الدقيق


حشوة اللحم ***
لحم مفروم
ربع م قرفة
بهارات لحم
بصلة مبشورة ناعم
معلقة ص كاتشاب
فلفل رومي او حار تخلط المكونات مع الملح


وبعد فرد العجينة نفرد طبقة من حشوة اللحم رفيعة جدا 
طبعا عشان تستوي كويس ثم ندهن الاطراف ماء


وبعد دهن الاطراف ماء نقطع الزيادة 
و الضغط علي الطرف بشوكة حتي تغلق جيدا علي حشوة اللحم



ملحووووووووووووووظة
طبعا المفروض ان العيش ده بينتفخ زي العيش البوري عند قليه
وعشان كده انا بضغط بالشوكة مرتين فقط عليه
لاْن طبعا ما ينفعش ينتفخ عشان اللحم مش هيستقر داخل الخبز

*** ولو نفضل انتفاخ الخبز يبقي مش هنخرمه بالشوكة

وعشان نحصل علي لون دهبي جميل للخبز نسخن الزيت ونضع الخبز ثم نهدئ النار مع التقليب
وكده نضمن ان الخبز واللحم نضجوا في نفس الوقت


ثم نقلي الخبز في زيت


مع رش الزيت علي وجه الخبز حتي يرتفع ثم نهدئ حرارة النار قليل لضمان نضج الحشوة


يقلب الخبز باستمرار حتي ينضج وياخذ اللون الذهبي 
ثم يصفي علي ورق مطبخ ليتشرب الزيت


ويقدم مع كاتشاب او هوت صوص او سلطة زبادي بالخيار


من 
مخبوزات فريدة فى كل شىء

0 التعليقات :

إرسال تعليق