تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 17 مارس، 2014

فطائر بوتشي الهشه من مطبخ فريده

المكونات :

3 كوب دقيق **3/4 كوب لبن دافئ ** 1/4 كوب زيت ** 1/4 م ص ملح ** 2 م ك سكر بودرة ** 2 بيضة **1و 1/2 م ص خميرة فورية **2 م ك لبن بودرة


&&&& الطريقة&&&&

نذوب الخميرة والسكر في اللبن الدافئ ونتركهم 10
دقائق ثم نضيف عليهم الزيت والبيض
ثم نضع الدقيق والملح و اللبن البودرة في طبق ونعجنهم بخليط اللبن ونعجنهم كويس جدا مدة 5 دقايق ثم نغطيها ونتركها في مكان دافئ تتخمر


وبعد ما تتخمر بيتضاعف حجمها كما بالصورة


ثم نفردها بنشابة سمك 1/2 سم بمعني مش هنرفعها زيادة لازم تكون تقريبا 1/2 سم


والحشو علي ذوقكم نوتيلا مثلا او مربي


او حشوة الجبن ونقفلها من الجوانب كلها تقفيل جيد عشان الحشو ما يخرجش منها والتقفيل ياخد شكل مربع 


ثم ترص المربعات في صينية الواحدة بجانب الاخري بحيث تلصق في بعضها

ملحوووووووووظة انا استخدمت صينية بايركس او تيفال مدهونة بالزيت عشان ما تلزقش في الصينية

وبعد ما خلصنا الكمية ندهنها من الوجه بزيت


ونتركها ترتفع تاني من 30 ل 45 دقيقة حتي تتضاعف
ونسخن الفرن علي 200 درجة
ونتركها من 15 ل 20 دقيقة 


وده شكلها بعد ما استوت ده بحشوة الجبن


ولو بالمربي او الشوكولاتة ندهن الوجه بلبن وترش بسكر بودرة ناعم


هشة وخفيفة يممممممممي 


من

 مخبوزات فريدة فى كل شىء

0 التعليقات :

إرسال تعليق