تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 17 مارس، 2014

المقلوبه باللحم من مطبخ شاهي بالصور

 المقلوبه باللحم  و الباذنجان من مطبخ شاهي بالصور

نصف كيلو للحمة مكعبات
بطاطس مقطعة حلقات
بذنجان مقطع حلقات
بصلة كبيرة مقطعة جوليان
بصلة كبيرة مبشورة
فص ثوم مفرى خشن
عود قرفة
ورقة لورى
مكعب مرقة للحمة
ربع ملعقة زنجبيل كمون و بهارات للحمة
ملح وفلفل اسود اسود
2 كوب ارز


نشوح البصلة المبشورة فى ملعقتين سمن


الى ان يدبل ثم نضيف الثوم و البهارات و ورقة الورى و عود القرفة و الفلفل الاسود و نقلب جيدا


ثم نضيف اللحمة و نقلب على نار عاليا و لازم اللحمة تتحمر و تاخد لون بنى


ثم نضيف حوالى 2 و نصف كوب ماء + مكعب المرقة و نظبط الملح


نقلى البصل الجوليان الى ان يصبح بنى غامق زى بصل الكشرى


نقلى الباذنجان و البطاطس نصف سوا


نجهز حلة و يفضل تكون يتفال نضع كمية صغيرة من الارز ثم كمية من البصل المحمر


ثم طبقة البطاطس


ثم طبقة الباذنجان و باقى كمية البصل المحمر


ثم نضيف باقى كمية الارز و ناخد من الشوربة اللى استوت فيها اللحمة و نضيف مقدار منها لتسوية الارز


هنا اللحمة استوت نحمرها فى ملعقة سمن


نجيب حلة الارز بعد ما يستوى طبعا و نقلبها فى طبق التقديم ثم نضع قطع اللحمة فوق الوش و نضيف اى نوع مكسرات او من غير مكسرات حسب االذوق


الوصفه من 

أسرار المطبخ مع شاهى

0 التعليقات :

إرسال تعليق