تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 1 أبريل 2014

بط بالمرتة او بط دمياطى من ايه عوض

 طريقة سهلة وجديدة وطعمه جدااااا للبط

المقادير :
هنحتاج حوالى 4 اربع بصلات كبار مقطعين مكعبات صغيرة
وشوية زبيب حسب الرغبة
وملح وفلفل وكمون 
وكمان الكبد والقوانص بتاعه البطة

الطريقة :
فى صينيه هنحط البصل مع شوية صغيرة جدا زيت مع الزبيب والكبد والقوانص مقطعين صغير جدا مع نصف كوب ماء ونقلب ونوطى لجد ما المرتة تكون جاهزة وميبقاش فى مياه خالص


نغسل البطة كويس بالدقيق والليمون والملح والخل ونعمل خلطة من زيت الزيتون ملعقة صغيرة والقرفة والبهارات والفلفل وندهن بيهم البطة


فى شواية او طاسة سخنة بشوحها كويس من كل الجوانب وطبعا نقفلها كويس عشان لما تنزل فى المياه متفتحش والخلطة تنزل منها


فى مياه بتغلى هننزل لومى وقرفة وهيل وكمون وفلفل حب وبصل مكعبات كبيرة ولورى وننزل بالبطة لحد ما تستوى


ويقدم البط مع الارز بالمرتة او مع محشى الكرنب بقى وهو احلى حاجة مع البط يارب يعجبكم



من

0 التعليقات :

إرسال تعليق