تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 6 أبريل 2014

رموش الست بالصور و الخطوات

 حلويات رمـــوش الــسـت
مثل الجاهزة تمامااً

الــمــقــاديــر
*************
كوب و ربع دقيق
نص كوب سميد ناعم ( سميد البسبوسه )
نص كوب زبده بحرارة الغرفه
2 معلقه كبيره جوز هند ناعم
2 معلقه كبيره سكر مطحون ناعم
بيضه كبيره + فانيليا
نص معلقه بكنج بودر
معلقه كبيره لبن حليب سائل


الــــطــريــقـة
*************
فى بوله عميقه نضع الزبدة + السكر الناعم
و نضربهم جيدااً بمضرب يدوى او معلقه خشب
حتى يبيض لونهم و السكر يدوب فى الزبدة تمامااً



نضيف على خليط الزبدة و السكر البيضه + الفانيلياا
و نقلبها جيدااً حتى تختفى البيضه



ننخل الدقيق
و نضيف عليه السميد
2 معلقه جوز هند
نص معلقه بكنج بودر
و نضيفهم على خليط الزبدة و السكر البودرة



نقلبهم حتى تتكون عجينه متماسه
من غير عجن يادوب نلمها فقط
و توضع فى كيس نظيف
و تترك فى التلاجه نص ساعه



و بعد خروجها من التلاجه اضفت عليها معلقه اللبن
و قلبتها كويس
و فى صنيه حرفها منخفض ( صنية بيتزا )
دهنتها بالفرشاه زبده خفيفه
و بعدها عملت كور متساويه فى حجم عين الجمل
و ضغطها بالشوكه بالشكل ده



و ده شكل تانى مثل شكل العين و الرموش
و كور حطيت بندق و ضغتها من المنتصف
و دهنتها ببيض و لبن
و دخلتها فرن على درجة حرارة 180 لمده 25 دقيقه
او لحد ما تحمر و تبقى وردى جميل



لسه خارجه من الفرن حالااً
و ريحتها تتتححححففففهههههه
هنحط عليها شربات دافى


مكونات الشربات
***************
كوب سكر
كوب ماء
و بعد الغليان يضاف عصير نصف ليمونه
وتترك تغلى 7 : 10 دقايق
و نضيف فانيليا بعد ما نطفى علشان ريحتها متروحش



هنا انا صبيت عليها الشربات اول ما خرجت ن الفرن
و فضلت اصب عليها الشربات علشان تتشرب كويس و تكون طريه



التكه المهمه
فى بوله عميقه حطيتها و حطيت عليها الشربات و غطيتها علشان تتشرب كويس جداااً الشربات
و بعد 5 دقايق قلبتها ال تحت رفعته و ال فوق غطسته فى الشربات لكى يتشرب
بجد طلعت خطيييييرة و طريه جدااً مثل الجاهزة



ايه رأيكم طريه أأوووى
و طعمها تححححففففههههه




من

0 التعليقات :

إرسال تعليق